Efsanevi komutan olarak da adlandırılan, kurduğu parti ile siyasete atılan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, 15 askerin şehit edilmesinin ardından yaptığı açıklamada devletin gücünü ve etkinliğini göstermesi gerektiğini ifade etti.

SKYTURK'un canlı yayınına katılan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Serdar Akinan'ın, Aktütün Karakolu'na yapılan ve 15 askerimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Pamukoğlu, dağdaki teröristlerin temizlenmesinin önemine işaret ederek, Kandil'e gidilerek elebaşlarının yakalanması gerektiğini ifade etti. Dağdaki teröristlerin temizlenmesi durumunda bunun şehirlere olumlu yansıyacağını anlatan Pamukoğlu, bölgede güçlü olan AK Parti'yi de şu sözlerle eleştirdi: "Orada altın dağıtarak. Oradaki ileri gelenlere kredi vererek, o bilinen klasik laflarla, erzak falan dağıtarak onlar olmaz. Bir defa dağları temizleyeceksiniz. Halkın ve milletimizin canını yakan dağdakiler. Dağı yok edeceksiniz. Dağı besleyen İran'dakileri, Kuzey Irak topraklarındakileri de yok edeceksiniz. Bunları yapmadan sosyal ekonomik hiçbir şey yapılmaz."

Dağın temizlenmesinden sonra geriye tek bir mesele kalacağını anlatan Pamukoğlu, bu meselenin işsizlik olduğunu vurguladı. Bu ikisinin yapılmaması durumunda oradaki halkın devletin tarafına çekilemeyeceğini anlatan Osman Pamukoğlu, devletin güç ve otoritesini her yerde hissettirmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Bunu yapamadığınız sürece bu ağlamalar sızlamalar, bu akademik konuşmalar, işe yaramayan laflar devam eder" diyerek sert bir çıkış yapan Pamukoğlu, teröristlerin devlete teslim olmasının sağlanmasını, bu olmuyorsa devletin onları yok etmesi gerektiğini vurguladı.

Yıllardır oradakilere bölgenin geliştirilmesi için verilen kredilerin Akdeniz'de otel yapımına, İstanbul'da şirket kurmaya gittiğini ve oralara yatırım yapılmadığını anlatan Osman Pamukoğlu, iktidara gelmeleri durumunda sadece milletvekillerinin değil, bürokrasinin de dokunulmazlığının kaldırılacağını ve herkese hesap sorulacağını sözlerine ekledi.

TELEVİZYONGAZETESİ