Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 40. yıl faaliyetleri kapsamında hayata geçirdiği, “Bu Gençlikte İŞ Var” projesi ile yeni girişimcilerin önünü açmaya hazırlanıyor.

Türkiye"de yüzde 21.7 gibi yüksek bir oranda seyreden genç işsizlere dikkat çeken TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, “Ekonomide görülen yapısal dönüşümle beraber kamunun istihdam yaşatma potansiyeli düşerken özel sektörde artıyor. İşsizlik oranının aşağı çekilmesi için izlenecek politikalar kapsamında gençler arasında girişimciliğin geliştirilmesi kritik önem taşıyor” dedi.

Üyeler de yarışacak

Genç nüfusun bu yoğunlukta olduğu bir ülkede işsizlik problemini aşmak için, istihdamı artıracak önlemlerin yanı sıra özellikle nitelikli işgücünü girişimciliğe yönlendirmenin büyük önem taşıdığının altını çizen Boyner, şu değerlendirmeyi yaptı: “TÜSİAD Rehberleri ile projeye önemli bir fark katmayı hedefliyoruz. Bu projeye yarışmacı olarak başvuran öğrenci gruplarından ön elemeyi geçenler, fikirlerini birer TÜSİAD üyesi rehberliğinde tartışacak, geliştirecek ve son değerlendirme için hazırlayacak. Aslında bir anlamda "TÜSİAD Rehberleri" de yarışmacı haline gelecek. Projede yarışacak her öğrenci grubuna çeşitli şekillerde katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ancak bunun da ötesinde yarışmada başarılı olarak dereceye giren gençleri iş hayatına yönelik eğitimler, staj imkanları ve vizyon ziyaretleri gibi çok çeşitli programlara da dahil edeceğiz.”

Gençlere yakın olmalı

TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak büyük bir heyecan içerisinde başlattıkları projenin, üyeleri tarafından da sahiplenilerek Türkiye"nin dört bir yanına yayılmasını beklediklerini dile getiren Boyner, şunları anlattı: “TÜSİAD olarak, geleceğin yöneticileri, liderleri ve yatırımcıları olacak bugünün üniversite gençliğinin kendini ispatlaması için onlara bu etkileşim imkanını verebiliyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Gençliğin duygularını, heyecanını paylaşmak, onları dinleyerek anlamaya çalışmak, onların içindeki eleştirel, muhalif, girişimci, idealist yaklaşımları en etkin ve verimli şekilde topluma kazandırmak hepimizin en önemli görevleri arasında olmalıdır diye düşünüyoruz.”

İstihdam ile tekonoloji ana tema olacak

TÜSİAD üyesi ve Proje Koordinatörü Metin Akman, “Proje, her dönem istihdamla ilgili farklı bir temayı ele alacak.

Bu yılın teması "istihdam ve teknoloji" oldu. Proje süresince TÜSİAD üyesi firmalar, staj imkanları sunacak. Projeye, önümüzdeki dönemlerde yeni üniversitelerin de dahil olması hedeflendi. Ön elemeyi geçenler 28 Mart 2011"de belirlenecek” dedi.

Bu işin son kullanma tarihi ne

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Ergenekon soruşturması kapsamında vatandaşların yıllardır sayısız gözaltı ve tutuklama izlediğini, her seferinde yargıya güvenerek arkasından ne çıkacağını beklediğini belirterek, “Demokrasi, şeffaflık ve adaletin yerine gelmesi için daha ne kadar bekleyeceğiz? "Bakalım arkasından ne çıkacak" sorusunun son kullanma tarihi nedir?” dedi. Boyner, Ergenekon soruşturması kapsamındaki son gözaltılara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Beklemeye devam

“Darbe dönemlerinden, demokrasiye müdahalelerden, sayısız faili meçhulden ve bunların sorumlusu çetelerden yılmış vatandaşlar olarak, Ergenekon davası başladığından bu yana, hepimiz o darbelerin ve müdahalelerin sonu gelecek, daha şeffaf ve hesap veren bir devlete kavuşacağız diye ümitlendik. Yıllardır vatandaşlar olarak sayısız gözaltı ve tutuklama izliyoruz. Her seferinde yargıya güvenerek bekliyoruz arkasından ne çıkacak diye...

Sorularımız cevapsız kalsa da, zaman zaman vicdanlarımız rahatsız olsa da, hala beklemeye devam ediyoruz.”

hürriyet