İşi garanti olanlar ve özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar işçi bayramını kutlarken, sanayide ve tarlalarda çalışanlar ise iş bulabildikleri zaman çalışarak bayram yaptıklarını belirttiler.

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla tüm resmi ve yarı resmi kurumlar tatil nedeniyle kapalıydı. Ancak Aydın sanayisinde bugünün normal günlerden hiçbir farkı olmadı. Sabah kepenklerini açan esnaf her zaman olduğu gibi müşterilerine hizmet verdiler. İşçi bayramının yeni moda olduğunu ve kendilerinin iş bulup çalışarak evlerine ekmek götürdükleri zaman bayram yaptıklarını belirten Aydın 1. Sanayi esnaflarından Arif Özçiçekçi, “Bizim bayramımız iş bulup ekmek kazandığımız zaman. 01 Mayıs’ı işçi bayramı olarak kutlayanların bayramlarını kutluyorum. Ancak bayram adı altında etrafa zarar verenlerin bu davranışlarını bir vatandaş olarak tasvip etmiyorum. Bayram ise bayram olarak kutlanmalı. Biz her zaman olduğu gibi, bugün de sabah erkenden müşterilerimize hizmet vermek için iş yerimizi açtık. Çalışıyoruz. İşimiz olduğu için mutluyuz” diye konuştu.

Öte yandan tarla ve bahçe işlerinin en yoğun olduğu dönem olması nedeniyle Aydın’da tarım işinde çalışan binlerce kişi de sabah erkenden bağına bahçesine giderek rutin olarak işlerine devam ettiler.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

20120501aw000329_01.jpg20120501aw000329_02.jpg