Türk Telekom tarafından geliştirilen ve internet servis sağlayıcıları aracılığıyla pazara toptan sunulacak ''NeTTe Çocuk Var'' hizmeti ile çocuklara güvenli internet kullanımı sağlanacak.

Türk Telekom'un Mecidiyeköy'deki Genel Müdürlük binasında düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, Türkiye'nin geleceğinin bilgi toplumuna dönüşme çalışmalarıyla ve geniş bant hizmetinin yaygınlaştırılmasıyla doğru orantılı olduğunu söyledi.

Dinçer, Türkiye'nin bilgi teknolojilerini verimli kullanabilmesi durumunda uluslararası rekabette bir adım daha öne geçeceğini ifade ederek, şirket olarak eğitime büyük önem verdiklerini dile getirdi.

İnternetin giderek yaygınlaştığına dikkati çeken Dinçer, çocukları bu ortama kontrolsüz olarak bırakmak istemediklerini kaydetti.

Dinçer, çocuklara daha güvenli bir internet erişimi sunmak amacıyla ''NeTTe Çocuk Var'' ürününü geliştirdiklerini belirterek, ''Umarım bu ürün çocukların sağlıklı gelişimi ve eğitimi adına önemli bir adım olur. Bütün çabamız, ticari kaygıların ötesinde çocuklarımızı daha iyi şartlarda eğitebilmek '' diye konuştu.

Daha önce okullarda sunulan bu hizmeti internet servis sağlayıcıları aracılığıyla toptan sunarak bireysel kullanıcıların da kullanımına açtıklarını bildiren Dinçer, hizmetin Türkiye çapında 38 lokasyona kurulan sunucular aracılığıyla gerçek zamanlı filtreleme sağlayarak kullanıcıya zararlı içerikten ayıklanmış erişim imkanı sunduğunu belirtti.

-PAZARLAMA VE İLETİŞİM BAŞKANI DEMİRCAN-

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, şirket olarak sosyal sorumluluk projeleri ve ürünler anlamında eğitimle iç içe olduklarını söyledi.

Demircan, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 30 bin öğrencinin 68 adet Türk Telekom okullarından faydalandığını, 900 internet evinin de kullanılır hale geldiğini ve ''Vitamin'' ürünün de 33 bin devlet okulunda kullanıldığını kaydetti.

''Vitamin'' kullanan öğrenci sayısının 200 bine ulaştığını belirten Demircan, Türk Telekom Çocuk Sitesini de 140 bin öğrencinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Demircan, ''Eğitimin olmadığı bir gelecek, içinde internetin olmadığı bir eğitim olmaz'' diyerek, ancak ebeveynlerin çocukların güvenli internet erişimi konusunda endişelerinin olduğunu kaydetti.

Bu doğrultuda ''NeTTe Çocuk Var'' ürünün geliştirdiklerini dile getiren Demircan, bu hizmetle çocukların okullarda kullandığı interneti evde kullanma olanağı sunduğunu söyledi.

Demircan, hizmetten yararlanmak isteyen ailelerin herhangi bir program yüklemesine gerek kalmadığını dile getirerek, hizmet ile pornografi, dolandırıcılık, uyuşturucu, alkol, kumar gibi sakıncalı ve şiddet içerikli ana kategorilerde tespit edilen siteler için filtreleme yapıldığını kaydetti.

Türk Telekom'un yeni hizmeti ''NeTTe Çocuk Var'' hakkında ayrıntılı bilgi, 444 1 444 numaralı Müşteri Hizmetlerinden, ofislerden, bayilerden ve www.turktelekom.com.tr adresinden alınabiliyor./HT