Yunan Elefterotipiya gazetesi Başbakan Tayyip Erdoğan"ın akrabası olduğunu ileri sürdüğü Onur ve Ayşe Meral çiftinin Midilli adası makamlarınca kaçak göçmen oldukları iddiasıyla 4 gün gözaltına aldığını haber verdi

Haberde, Türk çiftin, kaptan idaresindeki özel yatlarıyla geçen cumartesi Assos"tan Dikili"ye giderken teknedeki teknik sorun nedeniyle Midilli adasının doğusundaki Skala Sykamnia isimli küçük limana demirlemek zorunda kaldığı belirtildi. Gazeteye göre, Meral çifti, adaya girişini beyan etmek üzere en yakın Yunan liman müdürlüğünün bulunduğu adanın Molivos köyüne gitmek üzere taksiyle yola çıktı.
Türk çift Molivos"a giderken, Midilli liman polisi yata el koydu ve kaptanı gözaltına aldı. Durumdan haberdar edilen Meral çifti geri döndü. Midilli merkez liman müdürlüğünde yapılan ön soruşturmanın ardından Yunanistan"a kaçak girme suçundan gözaltına alınan çift, geceyi sefil haldeki nezarethanede geçirdi.
Pazar sabahı Midilli Savcılığı"nca beraat eden 3 Türk, polislerin araya girmesi yüzünden yine geceyi karakolda geçirdi. Macera salı sabahı Midilli"den ayrılmalarıyla son buldu.
Gazete yerel yetkilileri yerden yere vuran şu yoruma da yer verdi: “Her Türk vatandaşını gördüklerinde kaçak göçmen mafyası hayaleti gören genç polis memurları bu işi yapmaya ne kadar yetenekli? Konu herhangi bir Türk vatandaşı değil de Türk Başbakanı"nın akrabalarıyla ilgiliyse durumun ciddiyeti daha da büyüyor.”

Milliyet