Mahsun Kırmızıgül"ün “11 yıl önce yazdığım bir hikayeydi” dediği “New York"ta Beş Minare” filminin senaryosunu Sinan Çetin"den 60 bin dolara satın aldığı iddia edildi. Çetin “Film Mahsun"undur. Bana emeğimin karşılığını ödemiştir” dedi.

Son yıllarda yaptığı filmlerle dikkati çeken Mahsun Kırmızıgül"ün 5 Kasım"da vizyona girecek “New York"ta Beş Minare filminin senaryosunun kendisine ait olmadığı iddia edildi. Magazin sitesi sacitaslan.com"da “Son Muhabir” imzasıyla yer alan yazıdan orijinal bazı pasajlar şöyle:

- Sinema dünyasına hakim olan herkes; Mahsun"un filimlerinin senaryolarının başkalarına ait olduğudur. Sinema kulislerinde dolaşan sesler “New Yok"ta Beş Minare”nin senaryosunun da bir başkasına ait olduğudur. Ben de bir gazeteci olarak işin gerçeğini öğrenmeye karar verdim ve yaptığım araştırmada çıkan sonuçlara ağzım açık kaldı...

- “New Yok"ta Beş Minare” senaryosu Sinan Çetin"e ait. Yaklaşık 5 yıl önce Sinan Çetin bu filimi çekmek için bütün hazırlıkları yapmış ABD yola çıkacağı günlerde Mahsun Kırmızıgül"ün kulağına gidiyor bu senaryo. Çetin i arıyor ve senaryoyu kendisine satmasını teklif ediyor. Çetin bütün çekim hazırlıklarını yaptığı halde, tam yola çıkacağı dönemde Mahsun nasıl beceriyor bilemiyorum ama Sinan Çetin"i ikna ediyor. O zamanın parası altmış bin dolara senaryoyu satın alıyor.

- Sinan Çetin ile aralarında bir protokol imzalıyorlar. Protokolda imza olarak Mahsun Kırmızıgül"ün yerine menajeri ve yapımcı olarak görünen Murat Tokat"ın imzası bulunmaktadır. Hatta “New Yok"ta Beş Minare” sinema filimi senaryosunu Sinan Çetin çekseydi o zamanlarda Mustafa Sandal yine kadrodaymış.

- Hatta şu an ismini vermemi istemediği Türkiye"nin çok ünlü bir erkek sanatçısına başrolde oynaması için Sinan Çetin teklifte bulunmuş.

- Çetin"e sordum, filmin senaryosu için Mahsun Bey"in "bana ait" demesi sizi rahatsız etmiyor mu? Çetin, “Böyle derse hatta filimin afişinde senaryo Sinan Çetin yazmazsa karşısına dikilirim. Basına da anlatırım” diyor.

İddialarla ilgili olarak Sinan Çetin"i aradık. Çetin VATAN"a şu açıklamayı yaptı: “Filmler yönetmenindir. Kim yazarsa yazsın bir yönetmenin kafasında ne kadar canlanmışsa o kadar film olur. Film Mahsun"undur. Kendi yazmış, kendi yönetmiştir. Benim bu filme verdiğim emeğin de karşılığını ödemiştir. Helali hoş olsun. Yolu açık olsun. Jenerikte benden bahsetmek zorunda değildir.”

Kırmızıgül: Hayalimi gerçekleştirmenin arifesindeyim

Mahsun Kırmızıgül geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “New York"ta Beş Minare” filminin hikayesini 11 yıl önce yazdığını söyledi. İşte o açıklama: “Çok zor şartlar altında zaman zaman hayatımızı riske atarak filmler çekiyoruz. Bu film 11 yıl önce yazdığım bir hikâyeydi. Ama artık bundan sonra daha rahat olacağım. Çünkü beni uzun yıllardır meşgul eden bir hayali gerçekleştirmenin arifesindeyim. Doğuma çok az kaldı. Nasıl bir film olduğunun takdirini seyirciye bırakarak, teknik şunu rahatça söyleyebilirim ki, New York "ta Beş Minare, Türk sinemasında bugüne kadar çekilmiş en yüksek teknik düzeye sahip filmdir.”