Bir mont, ikizlerin kaderini değiştirdi Mehmet A., iddiaya göre, gasp yapan ikizi A.A.’nın montunu giyince polise yakalandı. Baba Şeref A., 6 yıldır cezaevinde yatan oğlu Mehmet’in, ikiz kardeşi suçunu iki kez savcılıkta itiraf etmesine rağmen, boş yere hapiste çürüdüğünü iddia etti.

İstanbul Maltepe’de 2006 yılında bir gasp olayına karışan ikizinin montunu giyince polise yakalanan Mehmet A.’nın, 6 yıldır suçsuz yere cezaevinde yattığı iddia edildi. Baba Şeref A., olayın gerçekleştiği tarihte 18 yaşında olan oğlu Mehmet A.’nın, hata düzeltilmezse 11 yıl daha hapiste yatacağını söyledi.

Mehmet’in ikizi olan diğer oğlu A.A.’nın, iki kez savcılığa dilekçe vererek suçu kendisinin işlediğini itiraf ettiğini belirten baba, buna rağmen yanlışlığın düzeltilmediğini ifade etti. Şeref A. yaşadıkları dramı şöyle anlattı: “Oğlum A. iki arkadaşıyla birlikte Maltepe’de gasp olayına karışmış. İkizi olan Mehmet ise Pendik’te kırtasiye dükkânında çalışıyordu. Akşam iş çıkışı bir saatliğine benden izin aldı.

Maltepe’ye kardeşinin yanına gitmiş ve onun montunu giyince de polise yakalanmış. İkizi olan A., iki kez savcılığa dilekçe vererek suçu kendisinin işlediğini itiraf etti. Ancak tüm bunlara rağmen, Mehmet ikizinin yerine 6 yıldır hapiste ve 11 yıl daha hapis yatacak. Suçsuz oğlumun hapis yatması bizi perişan etti. Bir genç, boşu boşuna hapislerde çürüyor.” Baba Şeref A., olay saatlerinde çalıştığını söylediği oğlu Mehmet’e, patronu ve diğer esnafın da şahit olduğunu iddia etti.