İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ABD Başkanı seçilen Barack Obama'ya kutlama mesajı gönderdi. Mesajda bakın neler yazdı?
ABD'de seçilen bir başkan, 1979'daki İran islam devriminden beri ilk kez bir İran cumhurbaşkanı tarafından kutlanıyor.

Ahmedinejad, mesajında ''Sayın Obama, halkın teveccühünü kazanmanızdan dolayı tebriklerimi sunuyorum'' ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, Obama'ya hitaben, ''İnsanlara hediye olarak verilen fırsatlar, insanlığa hizmet için kullanılabileceği gibi tam tersi istikamette de kullanılabiliyor. Umarım bu fırsattan, insanlara hizmet, insaf ve adalet yolunda istifade edersiniz'' dedi.

Obama'dan başka ülke ve milletlerin içişlerine karışmamasını isteyen Ahmedinejad, ''Savaşçı, işgalci, aldatıcı, aşağılayıcı, dayatmacı ve adil olmayan siyasetlerin, diğer milletlere saygıya, adalete, dostluğa, barışa dönüşmesi temennisinde'' bulundu.

İran Cumhurbaşkanı, Obama'dan Amerikan halkının ''değişim'' talebini hayata geçirmesini istedi.

Ahmedinejad, hassas Orta Doğu bölgesinde on yıllardır uygulanagelen adil olmayan politikaların terk edilmesi, Filistin, Irak ve Afganistan halklarına haklarının verilmesinin beklentisi içinde olunduğunu belirtti.

Geçmişte yapılan yanlışların, yaşanan acıların telafisinin adalet ve barış üzerine bina edilecek politikalarla mümkün olabileceğini anlatan Ahmedinejad, ''İran halkı, ABD'nin özellikle Orta Doğu'daki siyasetlerinde gerçekçi, adil ve köklü değişikliğe gitmesini memnunlukla karşılayacak'' ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, tüm insanlık için barış, dostluk, refah, sağlık ve mutluluk dileklerinde bulundu.

Haber7