Dünya'nın uzaydan çekilmiş bir fotoğrafına da benzese, bu dikkat çekici resim, aslında dünyanın dört bir yanındaki şehirler arasında her gün gerçekleşen bir etkileşim veri alınarak oluşturuldu: Milyonlarca Facebook arkadaşlığı.

Görsel, Facebook'un asistan mühendisi Paul Butler tarafından oluşturuldu. BUtler, bu görseli oluştururken şirketin muazzam Apache veri deposunu kullandı.
Butler, şehirler arasında rasgele on milyon çift Facebook arkadaşı seçti ve daha sonra kişilere dair bilgileri ortadan kaldırdı. Sonra da her kullanıcının bulunduğu şehir bilgisi ve her çift şehir arasındaki arkadaşlıkların sayısının hesaplanması sonucu elde ettiği verileri ortaya koydu. Bu veri daha sonra her şehrin enlem ve boylamıyla birleştirildi. Sonuçta ortaya bu tablo çıktı.
Facebook arkadaşlıklarını görselleştirme sürecinde, ana hatlarıyla bir dünya haritasını çizdiğini farkeden Butler blogunda, "Coğrafya ve siyasal sınırların insanları nasıl etkilediğini merak ettim. Hangi şehirler arasında daha çok arkadaşlık olduğunu görsel olarak ortaya koymuk istedim" diye yazdı.

Anlaşılmasını kolaylaştırmak için Butler, daha fazla arkadaşlığın olduğu şehirler arasındaki çizgileri daha kalın çizmiş. Arkadaşlık yoğunluklarını gösterebilmek için haritada siyah-mavi ve beyaz renkleri kullanılıyor. En 'yoğun' arkadaşlıklar beyazla gösteriliyor.
ABD'nin New York ve Los Angeles şehirleri, kalın beyaz çizgilerle kaplıyken, İngiltere ve batı Avrupa'nın büyük bölümü de bu renkle dolu. Türkiye'nin bulunduğu bölgede de beyaz rengin ağırlıklı olduğu dikkat çekiyor.