Muğla'nın Marmaris İlçesi Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Başkanı M.A. arkadaşı E.Ö., kaçırarak cinsel bulunduğunu öne süren Ukrayna uyruklu Türk vatandaşı 37 yaşındaki Olena Tomar'ın, şikayeti üzerine gözaltına alındı. BDP Marmaris İlçe Başkanı Akyüz'ün evinde yapılan aramada terör örgütü PKK'ya ait yasak yayınlar da ele geçirildi.

BDP İlçe başkanı M.S. ile arkadaşı E.Ö., iddiaya göre dün gece yarısı kiraladıkları otomobille dolaşırken, Kemal Elgin Bulvarı sahil şeridinde evine gitmekte olan Olena Tomar'a yaklaşıp sözlü tacizde bulundu. M.S. ve E.Ö., kendilerini azarlayan Türk vatandaşı Tomar'ı zorla arabaya bindirerek Marmaris'ten 19 kilometre uzaklıkta Bozburun Köyü'nde bulunan bir inşaat alanındaki barakaya getirdi. Burada cinsel tacize uğrayan Tomar, direndiği için dövüldü. M.S. ve E.Ö. bir süre sonra Olena Tomar'ı, Marmaris'in Turgut Köyü karayolu kavşağına getirilerek tekrar tekme tokat dövüldükten sonra bıraktı.

Marmaris'te bulunan arkadaşını cep telefonu ile arayan Tomar, yardım istedi. Olena Tomar, yardıma gelen arkadaşının arabasıyla Marmaris Çarşı Polis Merkezi'ne gelerek şikayette bulundu. Ukrayna uyruklu Türk vatandaşı Olena Tomar, kendisini döverek tecavüz ettiği ileri sürülen kişilerin kullandığı otomobil plakasını polislere bildirdi.

Polis, yaptığı araştırmada kiralık olduğu belirlenen otomobili kullanan kişileri tespit etti. Tepe Mahallesi Barlar Sokağı arkasında bulunan bir apartman dairesine baskın düzenleyen polis, evde bulunan Marmaris BDP İlçe Başkanı M.A. ile arkadaşı E.Ö.'yü yakaladı. Evde yapılan aramada terör örgütü PKK'ya ait dökümen ile bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yazdığı yayın yasağı bulunan kitap ele geçirildi.

BDP İlçe Başkanı M.A. ve arkadaşı E.Ö. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, taciz edilip dövüldüğünü öne süren Olena Tomar ile yüzleştirildi. Tomar, iki zanlıyı tespit ederek davacı ve şikayetçi olduğunu bildirdi.

Tomar'ın Devlet Hastanesi'nde alınan doktor raporundan tecavüz bulgusuna rastlanılmaz, gözünde morluk, yüzünün ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izine rastlanıldı. Üç saat Devlet Hastanesi'nde kontrol altında tutulan Olena Tomar, polis eşliğinde evine götürüldü.

Suçlamaları reddeden sanıklardan M.A.'nın 'yasak yayın bulundurmak, tecavüze yeltenmek, zorla adam kaçırarak darp etmek', arkadaşı E.Ö.'nün ise 'tecavüze yeltenmek, zorla adam kaçırarak darp etmek' suçlarından bugün (Perşembe) mahkemeye sevk edileceği bildirildi.

M.A. SABIKALI ÇIKTI

Zanlılardan M.A.'nın 'terör örgütüne yardım ve yataklık, ruhsatsız silah bulundurmak ve adam kaçırmak' suçundan sabıkası bulunduğu, olaya karışan arkadaşı E.Ö.'nün ise sabıkası olmadığı bildirildi.
DHA