Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa), Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri, Denizli, Uşak, Burdur, Antalya, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kısa süreli ve yerel yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Marmara ve Ege bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklığı Türkiye"nin güney, iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

Bölgelere göre hava durumu da şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Parçalı bulutlu, Çanakkale ve Edirne ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Manisa, Muğla) ile Denizli ve Uşak çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Doğusu parçalı ve az bulutlu, batısı çok bulutlu, Antalya ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Doğusu az bulutlu, batısı parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu) parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Kuzeyi parçalı bulutlu, diğer kesimleri az bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek./hürriyet