HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğulu, Kuzey Ege Kıyıları'nda kuzeyli yönlerden kuvvetlice (40-60 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının oluşturacağı olumsuzluklara karşı; özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00–16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, Doğu Karadeniz yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.