TRT yetkilileri Eurovision'a gönderilecek müzik grubu için henüz net bir karar vermediklerini açıkladı. Eurovision için yapılan elemelerde ilk üçe kalan Manga grubunun şansını artırmak için böyle bir söylentinin çıkarıldığı iddia edildi.

3 ADAY FİNALE KALMIŞTI

Norveç'in başkenti Oslo'da bu yıl 55'incisi düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışmasın için TRT Türkiye'yi temsil edecek isim için 3 alternatif seçenek üzerinde anlaşmış, Emre Aydın, Şebnem Ferah ve Manga gurubu arasında eleme yapacaklarını açıklamıştı.

KARAR AŞAMASINDAYIZ

Ferman Akgül, Özgür Can Öney, Yağmur Sarıgül, Efe Yılmaz ve Cem Bahtiyar'dan oluşan grubun TRT tarafından bu yıl Norveç'te gerçekleşecek olan Eurovision'da Türkiye'yi temsil edeceği yönünde çıkan haberlere tepki gösteren TRT yetkilileri iddiaların asılsız olduğunu söyledi. TRT yetkilileri “Biz bir açıklama yapmadan böyle yalan bir haber yapılmış. Biz de bu yalanı temizlemeye çalışıyoruz. Kim bilgiyi nereden doğrulattığını söylerse yalan söyler. TRT bu konuda karar aşamasındadır. Haber tamamen gerçek dışıdır” şeklinde açıklama yaptı.

BİZ EUROVİSİON'A GİTMEYE HAZIRIZ

Geçen yıl MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde Avrupa'nın En İyi Sanatçısı seçilen Ferman Akgül'ün solistliğindeki 5 kişilik grubun menajerliğini yapan şirketin yetkilileri de konuyla ilgili TRT tarafından kendilerine henüz resmi bir tebliğin yapılmadğını vurgulayarak “Biz yarışmaya hazırız. Ama TRT resmi açıklama yapmadı. Haber doğru mu yanlış mı merak içerisindeyiz?” dedi.

ŞEBNEM FERAH VE EMRE AYDIN KATILMIYOR

TRT'nin Manga grubunu seçtiğiyle ilgili haberlerin çıkması üzerine Eurovision için adı ilk geçen isimlerden Emre Aydın ve Şebnem Ferah teklif gelse de kabul etmeyeceklerini açıkladılar. Bu açıklamalardan sonra TRT'nin bu yıl Oslo'ya Eurovision için kimi göndereceğini herkes merakla bekliyor./yeni şafak