Balyoz Eylem Planı"nın bir numaralı sanığı olan ve önceki hafta hakim karşısına çıkan emekli Orgeneral Çetin Doğan, 1 Kasım 2010 tarihinde gazetemizde yayınlanan “Hapiste hasta, dışarıda dansta” başlıklı haberimizden dolayı gazetemizin imtiyaz sahibi M. Doğan Ugurlu ile muhabirimiz Emre Çakır"a 30 bin TL"lik manevi tazminat davası açtı.

ŞİKAYET DİLEKÇESİNDE ÇETİN DOĞAN ÖVÜLÜYOR

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi"ne şikayette bulunan Çetin Doğan"ın avukatları Barış Tepecik ve İsmail Tepecik; şikayet dilekçesinde Çetin Doğan"dan TSK"ya 43 yıl şerefle hizmet etmiş bir kişi olarak bahsederek övüyorlar. Savcılığa sunulan dilekçede Çetin Doğan"ın 30 Ağustos 2003 tarihinde kadrosuzluk nedeniyle TSK"dan emekli edildiği savunuldu.

ÇETİN DOĞAN, ÇEVRESİNDE KÜÇÜK DÜŞMÜŞ

Çetin Doğan"ın avukatlarının, dava gerekçesi yaptıkları haberimizi yalanlayacak hiçbir delili savcılığa sunamamaları dikkat çekiyor. Dilekçede sadece haberimizde geçen “GATA"ya kapak atmaya çalışan, aniden hastalanan, Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekle suçlanan, Adım adım GATA"ya kaçtı, Çıkış yolu arayan, Bu hastaneden dışarı hiç çıkmadı, Soluğu tekrar Bodrum"da alan” şeklindeki ifadelerin Çetin Doğan"ı çevresinde küçük düşürdüğü öne sürüldü.

MÜVEKKİLİM DARBECİ BİR İNSAN OLARAK GÖSTERİLMİŞ

Çetin Doğan"ın haberden dolayı manevi değerlerinin çok ağır zarar gördüğü iddia edilen dilekçede şu iddialarda bulunuldu: “Bu çirkin iftiralar nedeniyle müvekkilim konumu itibariyle büyük üzüntü duymuş, çevresinde ve kamuoyunda küçük düşürülmüştür. Manevi değerleri çok zarar görmüştür. Bu zararın telafisi mümkün değildir. Müvekkilimin kişilik hak ve değerlerine, onur ve haysiyetine saldırıda bulunmuşlar, toplum nezdinde küçük düşürmüş ve müvekkilimi hastaneye gidebilmek için etik olmayan, usulsüz işlemler yapmaya tevessül eden, yalan söyleyen, darbeci bir insan olarak göstermek suretiyle müvekkilimi toplumda küçük düşürmüş.”

Dava dilekçesini inceleyen savcılık, iddianamesini hazırladı. İddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Dava, 15 Mart 2011 tarihinde İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi"nde görülecek.

HABERİMİZDE NE DİYORDUK?

1 Kasım 2010 tarihinde yayınladığımız “Hapiste hasta, dışarıda dansta” başlıklı haberimizde "kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyonu" bulunan Çetin Doğan"ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Bodrum Azka Otel"de düzenlenen gecede bol bol dans edip eğlendiğini belirtmiştik.

Haberimizde Balyoz Eylem Planı soruşturmasının kronolojik sırası gözetilerek Çetin Doğan"ın başından geçen olay silsilesi verilmişti. (yeniakit)