Amerikalı astronot Justin Wilkinson, Atlantis ile çıktığı son uzay görevi sırasında kendisinin çektiği yerküre görüntülerini yayınladı. Yüzlerce kilometre yükseklikten dünyanın değişik bölgelerini kayda alan Wilkinson, astronot olmayı düşleyen pek çocuğun hayalini gerçekleştirdiğini belirtti. 
 
Astronot Wilkinson, ABD’nin Houston kentinde yer alan NASA Johnson Uzay Merkezi’ndeki dünya gözlem ekibi arasında yer alıyor. Uzayda yaklaşık 7 dakikalık görüntü çeken Wilkinson, izleyenleri adeta bir dünya turuna çıkarıyor. Kaydetmeye Afrika’nın güneybatısındaki Namibya’dan başlayan astronot, kırmızı çöl kumu hakkında, “Uçuşunuz sırasında görebileceğiniz dünyanın en güzel yerlerinden biri” yorumunu yapıyor. 
 
Wilkinson’ın kamerasına yansıyan yerler ise sırasıyla şöyle; Cezayir, Tunus, Akdeniz, Madagaskar, Hint Okyanusu, Sicilya adası, Rusya’nın Kamçatka yarımadası, Çin’in doğusu, İran, Avustralya, Atlas Okyanusu üzerindeki Florence kasırgası, ABD’nin Utah eyaleti, Missouri nehri, Ohio nehri, Kuzey Meksika, Teksas eyaleti, Küba, Kuzey Şili ve Amazon ormanları. 
 
Büyüleyici görüntüleri meraklıları için paylaşan Wilkinson, uzaya çıkan bütün astronotların bu bölgeleri izlemekten büyük keyif aldıklarını, inanılmaz derecede etkilendiklerini ve dünyaya hayran kaldıklarını ifade ediyor. (CİHAN)