Şükrü Birant
Oynayanlar ve tribünde yer alanlar, futbolun bir spor olduğunu unutmamalı. İki takımdan biri kazanacak. Bizim oynadığımız yıllarda Beşiktaşlısı, Fenerbahçelisi, yan yana maç izlerdi. Bayanlar ve erkekler en şık kıyafetleriyle tribünde yer alırdı. Şeker ve çikolatalar atılırdı. Devlet kurumlarının bir an önce caydırıcı yasaları çıkarması gerekir. Yoksa ileride işin önünü almak zorlaşacak. Kulüp yöneticilerinin de elele verip, bu çağdışı olayları bitirmeleri şart. Bana göre derbide Fenerbahçe daha şanslı. Beşiktaş"a oranla moralli ve güçlü bir kadrosu var.

Fuat Saner
İnönü Stadı"nda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları yan yana maç izlerdi. Gruplar arasında birer sıra polis otururdu. Onlar da keyifle maç seyrederdi. Çünkü küfür, kavga, yabancı madde atma gibi çirkinlikler olmazdı. Olayların böylesine büyümesinin sorumluları, kulüp yönetimleridir. Zamanında tribünlere verilen ödünler, bugünleri doğurdu. Başkana, futbolcuya, yönetime küfür eden kulüp taraftarı olur mu? Bunların en kısa zamanda temizlenmesi lazım. Bunu çözecek olan yönetimlerdir. Yoksa, futbol seyircisi tribünlerden uzaklaşır. Derbiyi Fenerbahçe"nin kazanma şansı daha fazla. Çünkü kadro olarak daha iyiler. Fenerbahçe, çift forvet oynarsa, mutlaka kazanır. Tek santrforlu sistem uymuyor.

Osman Arpacıoğlu
Galatasaray maçı kadar ateşli olmaz. Beşiktaş cephesindeki gerginlik, maça yansıyabilir. Ama Fenerbahçe son yıllarda İnönü"de kaybetmedi. Zaman zaman olduğu gibi pas yoğunluğu ile Beşiktaş"ı bunaltırsa, Fenerbahçe rahat kazanabilir. Olayları duyunca ise hayretler içinde kalıyorum. Ne yazık ki, taraftarı tahrik eden futbolcular var. Cumartesi günü her iki takımın oyuncuları, gerginlik yaratmama konusunda özverili davranmak zorunda. Tribünlere prim vermesinler. Hakemleri de zor durumda bırakmasınlar. Özellikle Emre"nin çok dikkatli olması lazım. Oynadığım dönemde, bugün yaşananlara hiç şahit olmadım.

Yaşar Mumcu
Son 10-15 yıl içinde yaşanan çirkin olayları bizim jenerasyon hiç görmedi. O zaman da ezeli rekabet vardı, o zaman da maç kaybediyorduk. Ama böylesine üzüntü verici durumlar hiç olmadı. Beşiktaş maçının sonucunu yıldızlar belirleyecek. Ama malesef Beşiktaş"ta yıldız yok. Fenerbahçe bu anlamda çok şanslı. Orta sahayı iyi kontrol eden takımın, kazanma yüzdesi daha fazla. Beraberlik havasında bir maç olacağını düşünüyorum. Futbolcular, aşırı sertlikten, tribünleri tahrik edecek hareketlerden uzak durarak, örnek olmalı.

Alparslan Eratlı
Derbi, Beşiktaş açısından çok önemli. Fenerbahçe kaybetse de, telafisi var. Fenerbahçe, iyi konsantre olursa, maçı kaybetmez. Beşiktaş"ın gol sıkıntısı yaşadığı, ortada. Fenerbahçe"nin güçlü savunması karşısında işleri oldukça zor. Derbilerde yaşanan olaylar, kabul edilemez. Böyle giderse, kulüpler ve federasyon da olayların önüne geçemez. Bu kin ve nefret nereden kaynaklanıyor, buna inmek lazım... Bir taraftar kendi takımına nasıl zarar verir, anlayamıyorum. Kamera ile tespit eyleminde çok geç kalındı. Fenerbahçe"de oynadığım yıllarda bu tür olayları ne gördüm ne de duydum. Futbolculara da önemli sorumluluklar düşüyor. Centilmence ve diğer kulüplere örnek olacak şekilde, maçı bitirmeleri çok önemli./fanatik