Uzamaya başlayan günler, iş stresi, koşuşturma, bir yandan da vücudun kasvetli kışa hazırlama... Kulağa ne kadar da sevimsiz geliyor. Halbuki çok büyük bir haz yaşayarak sağlık sorunlarınızdan kurtulabilir, depresyondan çıkabilir hatta cildinizi bile güzelliştirebilirsiniz... Bu mucizevi iksir nedir? Tabii ki o muhteşem 4 harf: SEKS!

1.İnceltiyor!

Bugün canınız hiç spor yapmak istemiyor değil mi? Yavaştan vicdanınız sizinle konuşmaya da başladı. Susturun onu! Unutmayın ki seks de çok etkili bir egzersiz. Yoga (yarım saatte 114 kalori), dans (yarım saatte 129) ya da yürüyüş (yarım saatte 153 kalori) kadar seks yaparak da kalori harcayabilir, üstelik incelebilirsiniz. Yarım saatlik bir seks 75 ile 150 kalori yakmanızı sağlıyor!

2. Kalp sağlığına iyi geliyor! 

Kadınların en çok çektiği hastalıklardan birinin kalp rahatsızlığı olduğunun farkında mısınız? Sağlıklı beslenmek, kolesterolünüzü kontrol altına almak tabii ki de bir çözüm yolu, aynı seks yapmak gibi. Seks, kan akışını ve kalp atışını hızlandırıyor. Haftada iki kez yapılan seks ise kalp krizini önlemek için büyük rol oynuyor. 

3. Daha kaliteli bir uyku çekin!

Uyumak için en son hangi yöntemleri denediniz? Papatya çayı ya da diğer rutin şeyler uyumanıza yardımcı oldu mu? Seks olabilir! Özellikle de stres ve kaygı size uykusuz bırakıyorsa. Yapılan araştırmalara göre kadınlar orgazm olduktan sonra daha derin ve huzur içinde uyuyor. 

4. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor!

Griple savaşmak, soğuk algınlığı, bakterilerden uzak durma, büyük bir yük değil mi? Şaşırtan o ki, yatak odasında uygulayabileceğiniz 'bir aktivite' bağışık sisteminizi kuvvetlendiriyor. Haftada bir veya iki kez seks yapan çiftlerin diğerlerine göre yüzde 30 oranında, daha fazla antikor ürettiği kanıtlanmış. 

5. Ruh sağlığınızı korur!

Tedirginliğinize deva, depresyona ilaç, modunuzu yükseltecek en etkili şey nedir? Cevap: Seks! Yapılan araştırmaya göre seks stresi azaltıyor, özgüveni ve haz duygusunu yükseltiyor. Bu da insanı hayata karşı daha umutlu, mutlu olmasına yardımcı oluyor. 

6. Acınızı hafifletir!

“Aşkım, bu gece olmaz. Başım ağrıyor” sözlerini değiştirmenin vakti geldi! Seks sırasında salgılanan endorfin hormonu ve ardından gelen orgazm, vücutta doğal bir uyuşturucu etkisi yaratırken, güçlü bir analjezik ilaç kadar ağrılarınızı sonlandırabiliyor. 

7. Mesane kontrolü de onda! 

Evet, kulağa biraz garip geliyor ama idrar kaçırma gibi problemlerinizi seks çözebilir! Seks terapistleri kadınlara, uzun yıllardır Pelvik Kas Egzersizleri (Kegel Egzersizleri) yapmasını söyler durur! Bu egzersiz, mesane-idrar torbası, vajen, rahim gibi organların içinde yer alan pelvis bölgesinde kasların güçlenmesine yardımcı oluyor. Utanacak sıkılacak bir şey yok! O bacakları açıyor ve o kasları kuvvetlendiriyoruz! 

8. Cildi güzelleştiriyor!

Seks sizi daha da güzelleştiriyor! Dermatologlar, seks sırasında vücudun DHEA hormonunu (ebeveyn hormonu) salgıladığını söylüyor. Bu da bağışıklık sistemini geliştirirken, daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Pahalı gece kremlerinden daha iyi bir fikir değil de ne?