İstanbul’da çok sayıda vatandaş, ramazan ayının ilk iftarında orucunu açmak ve dilekte bulunmak için Fatih’teki Oruç Baba Türbesi’ne akın etti

Kuran okuyarak ve dua ederek iftar saatini bekleyen yüzlerce kişi, cüzdan, ev ve araba anahtarı gibi eşyalarını türbe taşına sürerek dilekte bulunuyor. 

İnanışa göre Oruç Baba’nın yaptığı gibi sirke ve ekmekle oruçlarını açıyor. Bu arada türbenin üzerine asılan afişler dikkat çekiyor. Bir afişte, “... kendine cevap veremeyecek kimseyi yardıma çağırandan daha sapık kimdir?”; diğer bir afişte ise, “Diriler ölüler bir olmaz. Allah ölçüsüne uyguna işittirir. Ama sen kabirdekilere bir şey işittiremezsin” yazıyor.



Müftüden çaput eleştirisi

Türbeye gelen yüzlerce vatandaş bu afişlere rağmen dilekte bulunuyor. Afişleri kimin astırdığı ise, bir imza olmadığı için belli değil. İstanbul Müftüsü Prof. Mustafa Çağrıcı, birkaç güh önce, artan kabir ziyaretleriyle ilgili olarak “Ziyaret edip, ona saygı göstersinler. Ama asla onu kurtuluş çaresi olarak görmesinler” demişti. Çağrıcı, türbe ziyaretlerinde çaput bağlamak, horoz kesmek gibi dinde asla yeri olmayan uygulamaların yapılmamasını istemişti.