Amirallere suikast planıyla suçlanan teğmenlerin evlerinde ele geçirilen uyuşturucu ve patlayıcı maddelerin yanı sıra bazı fotoğraflar da şaşkınlık yarattı. Eski bir kadın yüzbaşıya ait fotoğrafların ise sırrı çözülemedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile eski Deniz Kuvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç'a suikast düzenleyecekleri iddia edilen 9'u tutuklu teğmen 19 sanık hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün kabul edildi. İddianamenin tek müştekisi ise şaşırtıcı biri oldu. 4 sanığın ortak evinde ele geçirilen belgelerde özel görüntüleri bulunduğu öne sürülen kadın Yüzbaşı B.Ö.

1999-2008 yılları arasında Kuleli Askeri Lisesi'nde İngilizce öğretmenliği yapan Yüzbaşı B.Ö., 2009 yılında Yotube'a konulan fotoğrafları nedeniyle TSK'dan ihraç edilmişti. Amirallere suikast sanığı teğmenlerin evlerinde yapılan aramalarda bilgisayarlarında "B. Yüzbaşı Çalışma" ve "B.Ö. Fotos" isimli klasörlerde yüzbaşıya ait fotoğraflar ele geçirildi.

Savcının bu fotoğraflarla ilgili bilgi almak için davet ettiği B.Ö. dökümanların kendisine ait olduğu kabul etti ama teğmenlerde ne aradığına dair bilgisi olmadığını ifade etti.

Yüzbaşı, tutuklu bulunan teğmenler B.D., A.E.,Y.A., T.A., ve M.O.'yu tanımadığını da belirtti.

Sanıkların, görüntülerle kadın yüzbaşıya şantaj yapmayı planladıkları iddia edilirken B.Ö. de davanın taraflarından biri oldu.

Vatan