Tecavüz suçlamasını reddeden Burak B., olaydan 2 ay sonra genç kızla öpüşürken çekilmiş fotoğrafları delil olarak daha önce avukatı aracılığı ile savcılığa verdiğini belirtmesine rağmen tahliye edilmedi.

Olay 5 Ocak tarihinde lise öğrencisi B.K."nın ilaç içip intihar girişiminde bulunması üzerine kaldırıldığı Gazi Devlet Hastanesi"nde ortaya çıktı. İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi"nde oturan B.K. adlı genç kız, hastaneye gelen Çocuk Şubesi ekiplerine erkek arkadaşı olan Burak B."nin kendisine tecavüz ettiğini ve bu yüzden bunalıma girip ölmek istediğini söyledi. Bunun üzerine polis, hurdacılık yapan Burak B."yi gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemece tutuklanan Burak B., 1"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

B.K. ile gönül ilişkisi yaşadıklarını ileri süren tutuklu sanık Burak B., arkadaşının 30 Ekim 2009"da doğum gününe geldiğini söyledi. Evde başka arkadaşlarının da bulunduğunu ancak onların bir süre sonra gittiğini belirten Burak B., “B.K. saatin geç olduğunu, eve gidemeyeceğini ve bizde kalacağını söyledi. Annemle babam yatınca, biz de benim odama geçtik. Evlenmeyi düşündüğümüz için onun da isteğiyle seviştik. Sabah olunca da evine gitti. Bu olaydan sonra 2 kez daha seviştik. Kesinlikle cinsel ilişkiye girmedik. Geçen yıl 29 Aralık günü B.K."nın internette facebook sayfasında eski erkek arkadaşının fotoğrafını ve yazılan duygusal şeyleri görünce sinirlendim. Kendisini aradım. Kavga ettik. Daha sonra kendisi ilaç içmiş. Ben onu seviyorum ve onunla evlenmek istiyorum” dedi.

Duruşmaya katılan Lise 2"inci sınıf öğrencisi B.K. ise, sanıktan şikayetçi olduğunu ve evlenmek istemediğini belirterek, 2009 yılı Ağustos ayından itibaren sanıkla arkadaş olduklarını söyledi. Pedagog eşliğinde duruşma salonu boşaltılarak ifade veren B.K., “Geçen yıl 30 Ekim Burak B."nin doğum günüydü. Evlerine gittim. Başka arkadaşları da vardı. Bir süre sonra onlar evden ayrıldı. Ben de gideceğimi söyledim. Ancak gitmeme izin vermedi. Ben bir odaya gidip kapısını kilitleyerek yattım. Ancak bulunduğum odanın diğer kapısından Burak B. içeriye girip yatağıma geldi. Bana sarılıp ellerimi tuttu. Beni sevdiğini söyleyerek "karım olacaksın" dedi. Kendisini iteledim. Bütün direnmeme rağmen benden güçlü olduğu için karşı koyamadım ve bana zorla sahip oldu. Rezil olmamak içinde bağırıp yardım istemedim. Ben ırzıma geçtiğini düşünmüştüm. Ancak, doktor raporundan ırzıma geçilmediğini anladım. Kendi aramızda yüzük taktığımız doğrudur. İnternet sitesindeki fotoğraf olayını benimle ilişkisini bitirmek için kullandığını düşünüyorum” diye konuştu.

Tutuklu yargılanan Burak B. avukatı aracılığıyla olaydan yaklaşık 2 ay sonra 2 Ocak 2010 tarihinde birlikte genç kızla öpüşürken üzerinde tarih yazılı fotoğraflarını delil olarak verip tahliyesini istedi. “B.K."nın dediği gibi zorla bir şey olmuş olsaydı, 2 ay sonra böyle fotoğraf çekilir miydi?” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından verilen raporda genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Ancak sanık avukatının itirazı üzerine mahkeme B.K."nın bir kez de İstanbul Adli Tıp Kurumu"ndan rapor alınmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. -DHA