Yaptıkları çekimleri ise sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyor. Altında bir marketler zincirinin şubesinin bulunduğu binanın dairelerinin 'cinli ve perili' olduğu için boş olduğu söylentileri ise giderek yayılıyor. Mağaza ise söylentileri bina duvarına astığı, 'Cinler periler efsane, indirimlerimiz şahane, cinler periler etiketleri değiştirdiler' afişi ile avantaja çevirdi. 

ANTALYALILARIN GÜNDEMİNDEKİ BİNA 
Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi, Şehitler Caddesi, Portakal Çiçeği Kavşağı Şehitler Mezarlığı karşısında bulunan 4 katlı Emirler Apartmanı'nın 16 dairesi yıllardır bomboş. Binanın altında ise sadece bir market zincirinin şubesi yer alıyor. Vatandaşın gündemine olan ve geceyarısından sonra garip sesler duyulduğu, kapıların ve pencerelerin yerinden oynadığı iddia edilen binaya kimse taşınmak istemiyor. Bir başka iddiaya göre ise binanın emlak değeri, bu tür asılsız dedikodular ile düşürülmeye çalışılıyor. Bina sahibinin ise kira derdinden uğraşmak yerine binayı komple satışa çıkardığı öğrenildi.

SÖYLENTİLER KORKUTUYOR 
9. sınıf öğrencisi İlyas Savaş ev hakkında perili olduğuna dair söylemler duyduğunu belirterek,"Evdeki eşyaların kendi kendine hareket ettiğini söylüyorlar. Gece insan sülieti görünüyormuş. Gündüz pek bir şey olmuyor ama gece insanlar korkuyor" derken, Halis Kayatepe(17) ise, "Binaya taşınanlar ertesi gün evi terk ediyorlar. En fazla kalan bir hafta. Çeşitli söylentiler var. Binanın perili ve cinli olduğunu söylüyorlar. Kapılar ve pencereler kendi kendine açılıp kapanıyor diye. Yatak odasında yatanın, banyoda uyandığına dair. Ben binanın içine girmedim. Çünkü korkuyorum" diye konuştu.

GENÇLER GRUP OLUŞTURMUŞ
Market zincirinin Mağaza Müdürü Sabri Oyuryüz, binanın işletmelerine ait olduğunu kaydederek, binayla ilgili mahalle gençlerinin çeşitli söylentileri olduğunu savundu. Gençlerin, 'Binada cinler ve periler var' gibi iddiaları olduğunu söyleyen Oyuryüz,"Bununla ilgili bir paylaşım sitesinde grup oluşturmuşlar. Geçenlerde buraya gelip toplandılar. Binayı gezdiler. Onlara burada böyle bir şeyin olmadığını göstermeye çalıştım. Binaya baktılar her hangi bir şey bulamadılar" dedi. Oyuryüz, binanın bütün dairelerinin boş olmasını ise şöyle değerlendirdi: 

"Bina tümüyle Antalya Market İşletmeciliğinin bünyesinde. Kendi üzerinden şu an satışa çıkardı. Satışa bir engel yok. Söylentilere gelince gençler cinler periler var deyip fotomontaj görüntülerle aralarında heyecan oluşturuyorlar. İlk zamanlar bizi bir hayli zorladılar. Ama şu an sıkıntıları aştık." 

SÖYLENTİYİ REKLAMA ÇEVİRDİ
Mağaza Müdürü Oyuryüz, cinler periler söylentisini mağaza için avantaj haline getirdi. Oyuryüz, "Gençlerin söylediği, biz mağazayı kapattıktan sonra, gece ürünlerin yeri değişiyormuş.Biz de bu söylentilerden yola çıkarak çeşitli kampanya sloganları hazırladık. Örneğin, 'Cinler periler efsane, indirimlerimiz şahane, cinler periler etiketleri değiştirdiler' özel fiyatlarla değerlendirdik.

Bunun yanında bu olaya inananların değişen ürünler diye iddia ettikleri ürünleri, 'Cin çarpan ürün' deyip satışını arttırdık. Gece boyunca burada çalışıyoruz bazen sayım yapıyoruz. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık" dedi. 

Oyuryüz, gençlerin perili ve cinli ev iddialarına karşın kampanyalarına devam edeceğini belirterek, "Uğursuzluğuna inanılan her ayın 13'ünde 10 üründe bu gençler için indirim yapacağız" dedi.