TSK'nın haftalık yaptığı toplantıda Tuğugeneral Hıfzı Çubukçu tarafından yapılan, "Başbakanlık bilgi istedi, biz internet sitelerini izledik" yolunda açıklamalar üzerine, Başbakanlık'ta yoğun bir çalışma yapıldı. Genelkurmay'a böyle bir emrin ne zaman ve nasıl verildiği ortaya çıkarılmak istendi. Ancak bilgi ve belge bulunamaması üzerine bu durumun Genelkurmay'dan sorulması kararlaştırıldı.

AÇIKLAMADA NELER DENMİŞTİ?

İhbarcı subay tarafından gönderilen e-postada cuntanın bazı internet siteleri kurarak, bu siteler üzerinden psikolojik harekat yürüttüğü, bazı siteleri ise fişlediği iddia edilmişti. TSK'nın haftalık basını bilgilendirme toplantısında Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, TSK'nın Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde, irticia ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere 'kurulmuş, işletmiş ve işletilmiş' internet siteleri bulunduğunu söylemişti.

Tuğgeneral Çubuklu, "Söz konusu internet sitelerinin, 5651 sayılı, internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki kanun esaslarına göre yeniden yapılandırılması kapsamında yapılan normal bir işlemin, kamuoyuna çok farklı bir şekilde anlatılmasıdır. Bunun içerisinde sadece 5651 sayılı kanunun öngördüğü şekilde internet sitelerini tekrar yapılandırmasıyla ilgili bir konudur. Bunun başka şekilde yapılması, zamanlaması da bizim için çok ilginç olarak değerlendirilmektedir" diye konuşmuştu./haber7