MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde kuaförlük yapan 45 yaşındaki Hüseyin Özçelik, yaptığı saçtan elbiseyle Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen Dünya Kuaförler Yarışması'nda, dünya şampiyonu oldu.

Artistik Kuaförler Birliği Derneği Başkanı ve merkezi Paris'te bulunan Dünya Kuaförler Birliği (CMC) üyesi de olan Hüseyin Özçelik, 33 ülke temsilcisinin katıldığı Kiev'de, kendisine birincilik getiren, "Dünyanın İncisi' adını verdiği abiye gece elbisesisini, 6 kilo 300 gram ağırlığında saçtan, 3 kişilik ekibiyle 3 günde tamamladıklarını söyledi.

Daha önceki yıllarda Fransa'nın Başkenti Paris ile Ukrayna'da düzenlenen dünya şampiyonalarında 2'ncilik ve 3'üncülük elde ettiğini kaydeden Özçelik, şunları söyledi:
“Değişik ve ilginç olsun istedik ve saçı kıyafete taşıdık. Elbiseyi, ağ ören balıkçılardan esinlenerek yaptık. Elbisenin dünyada bir örneği daha bulunmuyor. Bu sebeple, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla yakın zamanda başvuruda bulunacağım. Bu elbiseyi de 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nın final gecesinde giymesi için Hadise'ye hediye etmek istiyorum.”

Ekim ayında İtalya'da düzenlenecek ve CMC üyelerinin katılacağı şova özel davet aldığını ifade eden Özçelik, “İtalya'da, 2010 yılında düzenlenecek olan Dünya Kuaförler Yarışması'nın Marmaris'te yapılmasını önereceğim. Kabul edilmesi halinde, Türkiye ve Marmaris'in iyi bir tanıtım fırsatı yakalayacağını düşünüyorum” dedi.

DHA