Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Ölüdeniz’de, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi, Vickie Jenner ile Charlotte Winsor’un nikâhını kıydı.

İngiltere’de 8.5 yıl önce tanışan ve o günden bu yana birlikte yaşayan 28 yaşındaki İngiliz Vickie Jenner ile 25 yaşındaki Charlotte Winsor, Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Ölüdeniz Beldesi’nde deniz kıyısında düzenlenen nikâh töreniyle dünya evine girdi. İki kadının nikâhını İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Mike Thomas kıydı.

Jenner’in, İngiltere’ninWorthing kentinde kredi menajeri, CharlotteWinsor’un ise bir mağazada tezgâhtar olduğu öğrenildi. Vickie Jenner,Winsor’la 2.5 yıl önce Ölüdeniz’e tatile geldiklerinde evlenmeye karar verdiklerini anlattı. Çift, sperm bankasına başvuruda bulunarak çocuk sahibi olacaklarını da ifade etti.

İNGİLTERE’DE NASIL EVLENİYORLAR?
İngiltere’de 2004’te çıkan “sivil partnerlik” yasasına göre evlenen aynı cinsiyetteki çiftler, resmi nikâhtaki yasal haklara kavuşuyorlar. Boşanmalardamaddi vemanevi öğeler de bu yasayla koruma altına alınıyor. Çiftlerin evlat edindikleri çocuklar üzerindeki haklar da yine aynı yasa gereğince karara bağlanıyor.