Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kent merkezinde son 10 günde yaşanan farklı bir ATM dolandırıcılığı üzerine soruşturma başlatıldı.

Bütün ATM'lerin çevresinde önlem alan ekipler, ATM'lerin para çıkış bölümüne düzenek kurarak, dolandırıcılık yaptığı belirlenen V.K'yı, suçüstü yakaladı.

Şüphelinin aracında yapılan aramalarda, dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı belirtilen, ATM para çıkış bölümüne konan 5 adet alüminyum metal aparat, 2 adet eğe, 8 adet çift taraflı bant, 10 adet kıl testere, 1 adet çok amaçlı tirbuşon ele geçirildi.

V.K. ile ifadeleri doğrultusunda yakalanan H.Ö'nün ilde 10 kişiyi aynı yöntemle dolandırdıkları bildirildi.

Polisteki sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından zanlılar, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Dolandırıcılığı nasıl yapıyorlar

Ülkede ilk kez uygulandığı iddia edilen dolandırıcılıkta şüpheliler, daha önceden hazırladıkları metal aparatla, ATM'lerin para verme haznelerini kapatıyor.

İşlem yapan müşteri, hesabından para çekiyor ancak hazne kapalı olduğu için parayı alamıyor ve o sırada yakına yaklaşan şüpheliler tarafından bankaya yönlendiriliyor.

Müşterinin ayrılmasından sonra şüpheliler, ATM'deki aparatı çıkararak, sıkışan paraları alarak, olay yerinden uzaklaşıyorlar.