Ateş, cinayeti tek başına planlamadığını belirterek, “Ali"nin diğer iki eşiyle birlikte aynı evde kalıyorduk. İlişkimiz önce işyerinde başladı. Benimle hep ters ilişkiye girdi. Sonra evine yerleştim. Cinayeti üçümüz planladık. Bana "öldür, sen de kurtul biz de kurtulalım. San cezaevinde bakarız" dediler. Ben de yaptım. Ama kimse beni arayıp sormayınca gerçekleri anlatmak zorunda kaldım” dedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen diğer kadınlar 30 yaşındaki Şerife Kabadayı ile 27 yaşındaki Songül Kaya sanığın ifadelerinin yalan olduğunu söyledi.

Fevzi Çakmak Mahallesi"nde geçen yıl Haziran ayında meydana gelen olayda, merkezi Samsun"da bulunan Görele- Çanakçılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı 3 çocuk babası Ali Göçek, 5 aydır birlikte yaşadığı Seda Ateş tarafından kafasına kızgın yağ dökülüp, bıçaklanarak yaralandı. Göçek yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 15 gün sonra yitirirken, genç kadın da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında "planlayarak bir kişiyi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Seda Ateş, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

DİĞER 2 KADINI DA SUÇLADI

Ali Göçek"in başkanı olduğu dernekte 1 yıl önce işe başladığını söyleyen Seda Ateş şunları anlattı:

“O zamanlar üniversite öğrencisi olan ve daha sonra intihar eden Büşra Turan ile birlikte aynı evde kalıyorduk. Ali"nin Büşra ile ilişkisi vardı. 4 ay sonra Büşra intihar edince, beni gayri resmi olarak birlikte yaşadığı 2 eşinin kaldığı eve götürdü. Daha sonra da bizim ilişkimiz başladı. İşyerinde benimle ilişkiye giriyordu. Ve sürekli ters ilişkiye zorluyordu. Kabul etmeyince de beni dövüyordu. İçkili olarak eve geldiği zaman da beni ve diğer eşlerini dövüyordu. Daha önce Ali"nin diğer iki eşi 2 kez onun yemeğine zehir koyarak öldürmek istemiş, ancak başaramamışlar. Bunu bana anlatıp, ondan kurtulmak istediklerini söylediler. Olaydan 1 hafta önce plan yaptık. Songül yağı dökecek, ben de bıçaklayacaktım. Ben heyecanlanınca vazgeçtik. Olay günü de sabah Songül yağı kaynattı. Ben de üzerine döktüm. Acıyla bana saldırınca mutfağa gidip bıçağı aldım ve kendisine vurdum. Daha önceki ifadelerimde tek başıma yaptığımı söyledim. Çünkü Songül Kaya ve Şerife Kabadayı, "sena cezaevinde bakarız" diyerek beni kandırdılar. Ancak kimse arayıp sormadı. Ben de şimdi doğruları anlatıyorum.”

"ALİ KİMSEYE KÖTÜ DAVRANMAZDI"

Duruşmada tanık olarak dinlenen Şerife Kabadayı ise sanığın ifadelerinin asılsız olduğunu savunarak şunları söyledi:

“Ali ile 5 yıl evli kaldıktan sonra boşandık. Daha sonra birlikte yaşamaya devam ettik. 3 yıl önce de Songül"ü eve getirdi. Olaydan 5 ay önce de sanığı eve getirip, kalacak yerinin olmadığını, yanında çalıştığını söyledi. Biz de misafir olarak kabul ettik. Daha sonra ilişkisi olduğunu öğrendim. Ali"yi öldürmek için plan yapmadık. Ne yaptıysa kendisi yaptı. Aralarında ne geçtiğini bilmiyorum. Ali evde kimseye kötü davranmazdı ve kimseyi dövmezdi.”

Diğer kadın Songül Kaya da, sanığın yalan söylediğini ileri sürerek, “Ali ile 9 yıldır birlikte yaşadık. Kimseye kötü davranmazdı. Evde çocuklar olduğu için tartışmaya bile girmezdi. Ben kavga ettiklerini görmedim. Biz uyuyorduk. Ali "beni kurtarın" diye bağırınca odaya girdim. Sanığa engel olmaya çalıştım” dedi.

Mahkeme gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi./milliyet