Olaya sadece F.Bahçe ve Aziz Yıldırım olarak bakıyorsunuz. En temiz biziz. Trabzon Başkanı, 2. başkanı kimlerle görüşmüş? Eğer bu delillerle takımlar düşerse, liglerde hiçbir takım kalmaz. Spor mahkemeleri belli. Dava hemen açılsın ve neticelendirilsin

Önceki gün gazeteden spor müdürümüz Halil Özer, arayıp “Aziz Yıldırım”dan sana mektuplar gelmiş. Bu mektupları haber yapalım” demese iddianamenin ortaya çıkmasına kadar şike soruşturması ile ilgili yazı yazmayacaktım. Ancak dün elime ulaşan Aziz Yıldırım’ın bana hitaben yazdığı 2 mektubun özetini habercilik refleksim ve sorumluluğum gereğince kaleme almaya karar verdim. Hiç yorumsuz ve düzeltmesiz Aziz Yıldırım’ın gönderdiği mektuplardan pasajlar:

1. MEKTUP

“Bu işin sonunda aklanacağımı bilin 300 seneyle yargılananlar bizi karalıyor"

2 Ağustos tarihli ilk mektupta Yıldırım, Habertürk TV’de katıldığım Gün Ortası programında yaptığım yorumlara cevap veriyor ve şunları söylüyor:

“Serdar Bey, şunu bilin ki, bu işin sonunda aklanacağımı bilin. Tüm alınan kişilerle ilgili Sayın Şekip Mosturoğlu ve Sayın İlhan Ekşioğlu ile görüşmemin dışında kimseyle görüşmem yok....... ..... Konuşmanda federasyondaki kişileri tehdit ettiğim ve bunların bir kısmının federasyonda çalıştığını ifade ettin. Ben bu kişilerin kimler olduğunu merak ettim. Tek konuştuğum Levent Kızıl’dır. Onunla da Antep maçından sonra konuştum. Diğerlerini hatırlamıyorum ve bana da savcılık da sorulmadı.... ...Medya çok kirlenmiş. 300 seneden fazla yılla yargılananlar bizi karalamaya çalışıyorlar.... Kirli medya bilgi kirliliği içinde yayın yapıyor...

2. MEKTUP

“Bu delillerle düşme olursa takım kalmaz. Dava hemen açılsın ve hemen neticelensin”

15 Ağustos tarihli 2. mektubun zarfında Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı’na gönderdiği mektup da eklenmiş. Ayrıca Yıldırım’ın tutuklama müzekkeresinin ve HSYK’nın Spor Mahkemeleri’nin kurulmasıyla ilgili gönderdiği bir yazının da fotokopisi mevcut. Bu mektuptan pasajlar:
“.....Üzüldüğüm bir konu da hepinizin yalnızca olaya Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’la arkadaşları olarak bakıyorsunuz. Serdar Bey, en temiz biziz tekrar söylüyorum.

Trabzon Başkanı kimlerle görüşmüştür. 2. başkanları kimlerle konuşmuştur. M.İY (Mersin İdman Yurdu demek istiyor ) konusu neden bir kişinin disiplin kuruluna gönderilmesiyle açılmıyor. M.İY.nun daha önce düşeceğini söyleyenler neye göre konuşuyorlardı. Eğer bu delillerle takımlar düşerse liglerde hiçbir takım kalmaz....” Mektubun sonunda not kısmı var ve orada Yıldırım yargılama aşamasıyla ilgili bir noktaya vurgu yapıyor ve şöyle diyor: “6222 Sayılı Kanun göre yargılanmıyoruz. Buna göre spor mahkemeleri de belli. O zaman dava hemen açılsın ve konu ne şekilde olursa olsun neticelendirilsin...”