Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen turnuvanın geleneksel hale getirileceği bildirildi. Komite başkanlığını bir bayanın yaptığı turnuva ile bankacılar arasındaki dostluğun pekiştirilmesi hedefleniyor. 
Geleneksel 1. Aydın Bankacılar Arası Dostluk Futbol Turnuvası hakkında bilgi veren Komite Üyesi ve Halk Bankası Aydın Merkez Şube Müdürü Şerafettin Güleşgen, aynı sektörde faaliyet göstermelerine rağmen bir çok bankacının birbirini tanımadığını ve bu turnuva ile tanışıp kaynaşmayı hedeflediklerini söyledi. Turnuvanın ilk maçının yarın akşam açılış töreninin ardından başlayacağını belirten Güleşgen, Aydınspor tesisleri yanındaki halı sahalarda gerçekleştirilecek olan maçlara banka personellerinin yanı sıra tüm Aydın halkının da davetli olduğunu söyledi. Güleşgen “Her ne kadar bankalar arası rekabet içinde olsak da yeşil sahada dostluk içinde olacağız. Gerçekten biz bankacılar çok stresli bir mesleği icra ediyoruz. Bu tür sosyal aktivitelerle meslektaşlarımızın rahatlayacağına inanıyoruz” dedi. 
“BAŞLAMA VURUŞUNU BAYAN BAŞKAN YAPACAK”
Futbolun sadece erkek sporu gibi algılandığını ve bu nedenle Aydın’daki 41 banka şubesinden ancak 11 banka şubesinin takım çıkaracak kadar yeterli sayıda erkek çalışana sahip olduğu için turnuvoya katıldığını belirten Geleneksel 1. Bankalar Arası Dostluk Futbol Turnuvası’nın Komita Başkanı Yapı Kredi bankası Aydın Merke Şube Müdürü Canan Gedikli, önümüzdeki yıllarda bayanların da oynayacağı bir turnuva düzenleyeceklerini belirtti. Başlama vuruşunu bizzat kendisinin yapacağını belirten Gedikli, “Puanlama usulü ile yapılacak olan turnuva, tek devreli lig usulü olup her gruptan ikişer takım yarı final ve final maçları oynayacaktır. Dostluk ve kaynaşma turnuvası olduğunun bilinci ile ciddi faullü, şiddetli hareketlerden kaçınılmalıdır. Turnuvada ilk üç takım kupa ve madalya ile ödüllendirilecek ayrıca gol kralı, en centilmen takım ve futbolcu ödülü verilecektir” dedi.