Diyarbakır Başsavcılığı"nın 3"ü DTP yöneticisi 52 kişinin tutuklandığı operasyonun tek sanıklı ilk iddianamesini hazırlandı. 148 sayfalık iddianamede PKK"nın Türkiye"deki yapılanması anlatılıyor...

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı"nın terör örgütünün ”Koma Ciwaken Kurdistan Türkiye Meclisi-Kürdistan Topluluklar Birliği“ (KCK/TM) Yapılanması”na yönelik yürüttüğü ve DTP Genel Başkan Yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun, Selma Irmak ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan"ın avukatlarının da bulunduğu 52 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında ilk iddianame hazırlandı. 148 sayfalık iddianame, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi"nce kabul edildi. İddianamede, terör örgütü PKK"nın Türkiye"deki yapılanması detaylı bir şekilde yer aldı. İddianamede, Diyarbakır"da 2 yıl boyunca fiziki ve teknik takibi yapılan 8 kişilik Yerel Yönetimler Komisyonu"nun "KCK Türkiye Meclisi" adına faaliyet yürüttüğünün tespit edildiği kaydedildi.
İstanbul"da toplanmışlar

İddianamede, terör örgütü tarafından, İl Örgütlenme Komiteleri adı altında Türkiye Meclisi"nin (TM) yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak ülke genelinde belirlenen 237 delegenin katılımıyla İstanbul"da Kasım 2006"da toplantı gerçekleştirildiği yer alıyor. KCK sözleşmesinin sözde terör örgütünün anayasası gibi değerlendirildiği kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi: “KCK sözleşmesi, örgütü bir devlet sistemi gibi yapılandırma amacı taşıyıp terör örgütünün birimleri ve örgüt üyelerini sistematik bir yapıya oluşturmayı amaç edinmektedir. Kendi ifadelerine göre; KCK, "demokratik toplumcu-konfederal bir sistem olduğu"üye kabul eden, yargılayan, silahlı mücadele yapan, mahalli ve merkezi teşkilatları olan, özellikle yerel yönetimler üzerinde söz sahibi olmaya çalışan fakat her şekilde Abdullah Öcalan"ın önderliğini dikte eden bir yapıya sahip.”

Bir sanığa 10 yıl hapis

İddianemede sanık olarak sadece Serdar Ziriğ yer aldı. Ziriğ hakkında, 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer sanıkla ilgili iddianamenin önümüzdeki günlerde hazırlanacak.


AKP mitingi neden kalabalık?

İddİanamede, terör örgütünün Avrupa sorumlusu olan “Amed” kod adlı Sabri Ok"un, DTP Genel Başkan yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun ve Öcalan"ın avukatları Şinasi Tur ve Ebru Günay ile yaptığı telefon görüşmelerine yer verildi. Ok"un, AKP"nin 29 Mart seçimleri öncesinde Diyarbakır"da Başbakan Erdoğan"ın katıldığı mitingle ilgili, Yüksek ve Tur"a mitingin neden kalabalık olduğu yönünde sorular sorduğu belirlendi.



Demirtaş ve Kışanak gelsin

OK"UN, Kamuran Yüksek ile yaptığı telefon görüşmesinde, DTP Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak"ın yapılacak bazı görüşmeler için Avrupa"ya gelmesi gerektiği ve bu konuda “mazeret” bildirmemeleri gerektiğini söylediği belirtildi.

Öcalan sürekli kızıyor


Ok"un, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan"ın avukatı Ebru Günay ile Mart 2009"da yaptığı bir telefon görüşmesi de iddianamede yer aldı. Günay, Öcalan"la görüşmelerinde “sıkça kendisinden fırça” yediğini anlattığı ifade edildi.

GÜLEN"E SUİKAST TATLISES"E KONSER YASAĞI

İddianamede, terör örgütünün İbrahim Tatlıses"e Avrupa"da konser yasağı getirdiği, bu yasağın kaldırılmasına yönelik yapılan girişimlerle ilgili telefon görüşmeleri yer aldı. Ayrıca iddianamede, PKK"nın 29 Mart"tan sonra Fethullah Gülen"e suikast düzenlenmesi yönünde teklifin değerlendirildiği kaydedildi.


İŞTE ÖRGÜTÜN ŞEMASI

İddianamede, Irak"ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında 17-22 Nisan 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, “Türkiye Koordinasyonu (TK)” isminin, “Türkiye Meclisi (TM)”, il koordinasyonlarının ise “İl Meclisi” olarak değiştirilmesi yönünde kararlar alındığı kaydedildi. TM"nin başına geçmişte terör örgütünün cezaevleri sorumluluğunu üstlenen ve halen yurt dışında bulunan örgütün üst düzey sorumlularından “Amed” kod adlı Sabri Ok"un getirildiği belirtilen iddianamede, ülke genelindeki çalışmaların Çukurova, Diyarbakır, Serhat (Erzurum) ve Ege olmak üzere 4 ana bölge üzerinde koordine edildiği ifade edildi.