Sahibinden çalışanına herkesin Laz olduğu 2 katlı restoran, ters olarak inşa edildi. Görenleri şaşırtan binanın çatısı zeminde yer alırken, restoranın tavanına ters olarak monte edilen masa, sandalye, saksı, lavabo ve merdivenler büyük ilgi çekiyor.

Türkiye'nin Sarp Sınır Kapısı'na 5 kilometre mesafedeki Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Başkenti Batum'da yer alan 'Beyaz Restoran' binası, yapısıyla görenleri şaşkına çeviriyor. Laz kökenli olan Gürcistan vatandaşı Temur Tsurtsumıa tarafından 3 ay önce hizmete açılan restoran binası ters olarak inşa edildi. İki katlı ve 2 bin 300 metrekare alana sahip restoranın çatısı zeminde yer alırken, masa, sandalye, saksılar, halılar, lavabo, klozetler, merdivenler ve balkonlar da tavana ters olarak monte edildi. Laz yemekleri yapan lokantada çalışanlar da işletme sahibi gibi Laz kökenli Gürcistan ve Türk vatandaşlarından oluşuyor. İlgi odağı olan ters lokanta Türkiye'nin sınıra yakın Artvin ve Rize illerinden ziyaretçi akınına uğruyor. Vatandaşlar hem burada Laz yemeklerini yiyor, hem de ters lokantayı geziyor. Ters binayı görüp sebebini soranlara ise, 'Sahibi Laz' yanıtı veriliyor.

'ABD'DEKİ TERS KÜTÜPHANEDEN ESİNLENDİK'

Lokantanın işletme müdürü Merab Tamoev, restoranı ters olarak inşa ettiklerini belirterek, "ABD' de ters olarak inşa edilmiş bir kütüphane vardı. Oradan esinlenerek biz de bu restoranı yaptık. Daha çok müşteri çekiyoruz. 24 saat boyunca hizmet veriyoruz" dedi. Tamoev restoranın sahibinin Laz olduğunu belirterek, "Burada Laz yemekleri ağırlıklı mönümüz var. Laz yemeklerini yaparak Laz kültürünü günümüzde canlandırmak istiyoruz" diye konuştu. Tamoev, ters restoranın üzerine iki kat daha eklemek istediklerini de söyledi.

Lokantayı gezen Türk vatandaşları da, yapıyı çok ilginç bulduklarını belirterek, "Burada her şey tersten bakıyor. Güzel bir ortam. Çok dikkat çekiyor" dediler.

DHA