Kara Kuvvetleri Komutanlığı füze sistemleri ihalesine teklif veren firmalar arasında, Gazze'de sivil katliam yapan İsrail'den iki firma da bulunuyor.


Kara Kuvvetleri Komutanlığı tesis ve birliklerinin nokta savunmasının sağlanması amacıyla yapılan Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemleri ihalesinde yarışacak, yerli ve yabancı firma ve şirketler belirlendi. İsrail'in Gazze'yi vurduğu füzeleri üreten 2 şirket de listede.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca açılan ihalede çağrı dosyası alan firmalar arasında dünyanın önde gelen yabancı şirketleri de bulunuyor. Daha önce ilan edilen takvim gereği, 19 Şubat 2009 yılında son tekliflerin alınacağı ihalede 11 yabancı, 19 Türk firma yarışacak. Yabancılar arasında Gazze'de katliama imza atan İsrail'den de iki firma bulunuyor. Rafael Advanced Defence Systems ve IAI'nın ürettiği füzeleri İsrail ordusu da kullanıyor. İhalede AKSA, ASELSAN, Havelsan, Otokar gibi yerli firmalar ile Diehl Defeence (Almanya), Raythoen Company (ABD), Thaüles Air Defence (İngiltere) gibi yabancı firmalar yarışacak.

Yeni Şafak