Finike İlçesi'nde, 31 yaşındaki Özlem Ergün tarafından yaklaşık 2 hafta önce açılan "kadınlar kahvesi" kadınların yeni mekanı oldu. Saat 23.00'e kadar kadınların bir araya geldiği kahvede, kadınlar sohbet ediyor, okey, kağıt gibi oyunlar oynuyor. Erkekler kahvesine göre daha bakımlı olan kadınlar kahvesinin gösterişli dekorasyonu dikkat çekiyor.
Kahveyi işleten Özlem Ergün, Finike'nin küçük bir ilçe olması nedeniyle kadınların rahat gidebileceği yer olmadığını belirterek, “Denizli'den Finike İlçesi'ne 3 yıl önce taşındım. Burası küçük bir yer olduğu için yapacak hiç bir şey bulamadım. Kadınların böyle bir yere çok ihtiyacı olduğunu görünce kadınlar kahvesini açmaya karar verdim. Finike'nin kadınları kahveye beklediğimden daha fazla ilgi gösterdi. Buranın açılmasından memnun oldular. Ben de kadınlar için birşeyler yaptığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Kadınlar ilçeye böyle bir mekanın açılmasından dolayı son derece memnun. Ev kadını Selma Ulutaş, uzun süre önce kendisinin de kadın kahvesi açma gibi bir fikri olduğunu söyleyerek, “2 yıl önce bir düşüncem oldu ama cesaret edemedim. Özlem Hanım'ı cesaretinden dolayı takdir ediyorum” dedi.

Güzellik uzmanı Emel Ergün, kahvenin kendileri için stres atılan yer olduğunu belirterek, “Burada arkadaşlarımızla rahatlıkla bir araya gelip okey oynuyoruz” dedi.

Ev kadını Huriye Acur da böyle bir mekanın kadınlar için gerekli olduğunu belirterek, “Gün içindeki boş zamanımda buraya gelerek çay ya da kahvemi içiyorum. Bu arada streste atmış oluyorum” derken, Hamide Ulutaş ise fırsat bulduğunda kızıyla birlikte kahveye geldiğini söyledi.

Hemşire Yeliz Yapan, böyle bir yer açıldığı için mutlu olduğunu söyledi.