Angelina Jolie çocuklarını klasik eğitim sisteminden uzak tutuyor çünkü klasik eğitim mufredatinin, ailelerinin ‘yaşam tarzına’ uyum sağlamadığını düşünüyor.

Aktris’in uzun süredir birlikte olduğu partneri Brad Pitt ile yaşları 2 ile 9 arası değişen toplamda altı tane çocuğu var.

Çift çocuklarını yanlarından bir dakika bile ayırmıyor. Jolie hayat tecrübesi edinmeleri için çocuklarına özel bir öğretmen tutmuş. Güzel oyuncu geleneksel eğitim anlayışının terk edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Angelina The Indepent’a şöyle konuştu: “Keşke her ailenin okuyabileceği, eğitim sistemini, çocuklarının ilgi alanlarını ve öğrenme stillerini anlatan bir kitap olsaydı. Çağ değişti ve eğitim sistemi çocukların çağını yakalayamıyor. Seyahate çıktığımızda ‘Ödevlerinizi hemen bitirin sonra gezintiye çıkacağız’ diyorum. Onları müzeye götürmeyi, istedikleri kitabı seçip okumalarını ve gitar öğrenmelerini tercih ediyorum. Bence çocukların doğrudan öğreneceği şeyler çok fazla. Bugün elimizdeki bilgi kaynaklarına bir bakın, internet ve online kitaplar. Biz aileler olarak bunu nasıl yararlı şekilde kullanabiliriz diye düşünmeliyiz.”

GAZETEPORT