Şirin ailesi peşinden Bayramiç'e geldikleri kızlarını götürmek istedi. Ancak devreye kendisi de Şanlıurfalı olan Bayramiç Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı girdi. Kaymakam Atçı, iki aileyi ikna edip aşk açılımını gerçekleştirdi.

`Demokratik açılım' ve `Kürt açılımı' konusundaki tartışmaların alevlendiği şu günlerde, Çanakkale'nin Bayramiç ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçeleri bir başka açılımı konuşuyor. Birbirine aşık olan iki gencin fırtınalı birlikteliği aşk açılımını gündeme getirdi. Bayramiç'e bağlı Dağoba Köyü'nde çiftçilik yapan 19 yaşındaki Emre Özkan, chat yaparken, yaklaşık 2 yıl önce Siverek'ten lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Buket Özkan ile tanıştı. Gençlerin aralarındaki arkadaşlık kısa sürede aşka dönüştü, evlenmeye karar verdiler. Ancak iki genç, Türk ve Kürt kökenli olmalarını evlenmelerine engel olarak görünce fırtınalı yolculuk başladı. Bayramiçli Emre Özkan, ailesine durumu anlattı. Aile ``Sana o kızı vermezler. Boşuna uğraşma. Ayrıca daha senin askerliğin var'' diyerek oğullarını vazgeçirmek istedi. Ancak Buket'i deliler gibi seven Emre Özkan, vazgeçmeyip sevdiği kızı kaçırma planları yaptı. 20 gün önce de Siverek'e giderek önceden haberleştiği Buket Şirin'i alarak Bayramiç'e döndü.

Siverekli Buket Şirin, merak etmemeleri için Bayramiç'ten ailesini telefonla arayıp sevdiği gence kaçtığını anlattı. Bunun üzerine Buket Şirin'in ağabeyleri doktor Aydın Şirin ve öğretmen Nedret Şirin ile yakınları Bayramiç'e geldi. Buket'i geri götürmek isteyen Şirin ailesini ikna etmek ise Bayramiç İlçesi'nin Şanlıurfalı Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı'ya düştü. Kaymakamın Şanlıurfalı olduğunu öğrenen Şirin ailesi, Mehmet Bahattin Atçı'yı makamında ziyaret edip olup bitenleri anlatarak yardım talep etti. Kız kardeşleri Buket'in, Emre tarafından kaçırıldığını ve onu geri götürmek istediklerini ileten ağabeylere Kaymakam Atçı, ``Gençler birbirlerini sevmiş ve evlenmeye karar vermiş. Ailelerin tepkisinden korktukları için de kaçmışlar. Gençleri ayırmak yerine gelin hep birlikte yuvalarını yapalım'' diyerek ikna etmeye çalıştı.

Şirin ailesi daha sonra Dağoba Köyü'ne giderek iki gençle görüştü. Kız kardeşleri Buket'in fikrini alan ağabeyler Aydın Şirin ve Nedret Şirin, ikna olup evliliğe onay verdi. Üç gün sonra Emre Özkan ile Buket Şirin'in Bayramiç Hükümet Konağı'ndaki Nüfus Müdürlüğü'nde nikahları kıyıldı. Nikah törenine Bayramiç Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı da katıldı. Gençlerin 15 gün içinde düğün yaparak mutluluklarını perçinleştirecekleri öğrenildi. / DHA