2006 yılında hayatın kaybeden eşinin duygusal bir insan olduğunu söyleyen 10 çocuk annesi Şerife Gelmez, "Eşim çok duygusal olduğu için çocuklarının adını da farklı bir şekilde koydu" dedi. Şerife Gelmez, "Çocukların yarın bir hata yaptıklarında isimlerinin anlamını da duşunerek vicdanlı ve merhametli olsun diye bu şekilde koydu" diyerek, bazı çocuklarının isminin Merhamet, Dörtbin, Vicdan, Pırlanta ve Yıllar olduğunu söyledi.
En büyük kızının isminin Dörtbin olduğunu söyleyen anne Şerife Gelmez, kızının isminin koyulma hikayesini de şu şekilde anlattı:

"Dörtbin doğduğunda başlık parası vardı. Başlık almadan kimse evladını vermezdi. Benimde bir akrabam evlenecekti, kızın ailesi 4 bin lira başlık parası istedi. Sonra bana 'ikram yapmaz mı? Sen akrabasısın. Bu fiyatı indirmez mi?' diye sormamı istediler. Evlenecek olan adam çok fakirdi. Ben de gittim sordum, '4 bin liradan aşağı almam başlık' dediler. Adam fakirdi ve iki tane ineği vardı. Onları satıp başlık parası yapıp evlenecekti. Bu durumdan etkilenen rahmetli eşimde 'eğer benim bir kızım olursa adını Dörtbin koyacağım' dedi. Kızımız doğduktan sonra da adını Dörtbin olarak koydu."

İsmi farklı 5 kardeşten biri olan Yıllar Gelmez arkadaşlarının adını duyunca çok şaşırdığını belirterek, "İsmimin hem olumlu hem olumsuz yönleri var. Olumlu yönü, söylediğimde bu isim çok çabuk tanınıyor ve ilgi çekici oluyor. Olumsuz yönü ise devlet dairelerinde ismimi söylediğimde inanmıyorlar kimlik göstermek zorunda kalıyorum" dedi.

1989 doğumlu olan Yıllar Gelmez ise adının konulma hikayesini şu şekilde anlattı:
"İsmimin Yıllar konulmasının sebebi ise rahmetli babam o yıllarda Turgut Özal’ın ağzından 'Yıllar' kelimesini çok anlamlı bir şekilde duymuş. Turgut Özal'ın ağzından bunu duyunca demiş ki 'benim oğlum olunca adını Yıllar koyacağım' Ben doğduktan sonra da adımı Yıllar Gelmez olarak koymuş. Adımın Yıllar soyadımın Gelmez olması, uyumlu olması insanları çok çok şaşırtabiliyor."