Sakarya"nın Sapanca ilçesinde evine silahla zorla girmeye çalışan damadını tabancayla öldürdüğü, arkadaşını da yaraladığı iddia edilen kadın, cinayetin "meşru müdafaa sınırında" işlendiği gerekçesiyle tahliye edildi.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, Yargıtay tarafından esastan bozulduktan sonra ikinci kez görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu yargılanan Fatma A, kızı N.A, öldürülen Ünsal Kuş"un annesi Türkan ile babası Fazıl Kuş katıldı.

Son savunmasını yapan Fatma A, olaydan önce Ünsal Kuş"un, kızı Neslihan ile zorla cinsel ilişkiye girdiğini öne sürdü.

Maktulün ailesini göndererek sürekli kızını istettiğini belirten Fatma A, yaşı küçük olduğu için evliliğine karşı çıktıkları kızını, tecavüze uğradığını söylemesi üzerine maktulle evlendirdiklerini ifade etti.

Sanık Fatma A, şöyle konuştu: "Kızımı Ünsal ile evlendirmek zorunda kaldım. 2 yıl evli kaldılar. Bu sürede kızım devamlı dayak yedi. Bunun üzerine kızımı yanıma alarak Rize"ye gittim. Annemin rahatsızlığı nedeniyle Sapanca"ya geri döndük. Olay günü Ünsal Kuş, beni ve kızımı öldürmekle tehdit etti. Ben de aynı gün karakola şikayetçi oldum. Bir süre sonra arkadaşıyla evimize gelen Ünsal"ın silahını beline koyarak merdivenleri çıktığını gördüm. Beni ve kızımı öldüreceğini söylüyordu. Bu sırada dış kapının tekmeyle açıldığını duydum. Ben de tabancamı korkutmak amacıyla yere doğrulttum ve ateş ettim. Ünsal Kuş bir anda yere yığıldı. Gerisini
hatırlamıyorum."

TECAVÜZE UĞRADIKTAN SONRA EVLENDİRİLDİ

Sanığın kızı Neslihan A. ise 2005 yılında Ünsal Kuş"un kendisini eve çağırarak tecavüz ettiğini iddia etti.Tecavüz olayının ardından maktulle evlendirildiğini belirten Neslihan A, "2 yıllık evliliğim süresince Ünsal beni dövdü. Ben de evden kaçarak annemin yanına yerleştim. Olay günü annemi tehdit ettiği için annem karakola şikayetçi oldu. Olayın nasıl olduğunu görmedim. Sadece birkaç el silah sesi duydum" diye konuştu.

Maktulün annesi Türkan ile babası Fazıl Kuş ise olayı görmediklerini, şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın, cinayeti, eski damadı Ünsal Kuş tarafından "kendisine yöneltilen ve gerçekleşmesi muhakkak olan haksız bir saldırıyı orantılı şekilde defetmekte olduğu esnada heyecan, korku ve telaşla meşru müdafaa sınırında işlediği" gerekçesiyle tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca, Fatma A"nın "adam yaralama ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 5 yıl süreyle denetimli serbestliğe tabi tutulmasına hükmetti.

Sapanca ilçesinde 31 Mayıs 2007"de Fatma A, evine zorla girmeye çalışan damadı Ünsal Kuş"u (25) tabancayla öldürmüş, arkadaşı H.T"yi de yaralamıştı. Yargılanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılan sanığın dava dosyası, Yargıtay tarafından esastan bozulmuştu.

MİLLİYET