Her Derde Deva: TARÇIN 

Isıtıcı özelliği bulunan baharatlardan biri olan tarçın, soğuk havalardan kolay etkilenenlerin en büyük yardımcısı olma niteleğinde. Soğuk havalarda dışarıya çıkmadan önce, dilinizin üzerine koyacağınız bir miktar tarçın, vücutta dolaşan kanın derinin yüzeyine çıkmasına neden olur bu da vücudun ısınmasına yardım eder.

Beyaz Etlerden: TAVUK 

Kırmızı ete göre daha az kolesterol içeren tavuk, yani beyaz et, B vitaminleri bakımından oldukça eli bol bir besindir.

Tek Başına Yenmez Ama: ZENCEFİL 

Tarçınla aynı etkiye sahip zencefil de bu konuda oldukça etkilidir. Biraz acı bir tat olabilir kabul ama işe yaramaması içten bile değil.

Tabi Ki De: PORTAKAL 

Kışın habercisi olan portakal, özellikle bu aylarda mutlaka tüketilmeli. 1 adet portakal tükettiğiniz takdirde günlük demir ihtiyacınızın %1’ini karşılamış olursunuz. C vitamini deposu olmasıyla da bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Biraz Acıdır: HAVLICAN 

Vücut ısısını artıran bir bitki olan havlıcan, genellikle çay şeklinde demlenerek kullanılır. Bir bardak sıcak suya yarım tatlı kaşığı havlıcan katıp demlenir. Daha kolay içebilmek için bal ile tatlandırılarak içilebilir. 

 

Sevginizi Kazanacak Besin: BROKOLİ 

Antioksidanlar bakımından zengin olan brokoli, hücreleri korur. Kalsiyum, potasyum, folat ve lif içerir. Vücuda bol miktarda enerji verir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sımsıcak Bir: IHLAMUR ÇAYI 

Kışın tüketilmesi gereken çayların başında gelen ıhlamur çayı vücudun bağışıklık sistemini koruduğu gibi vücut ısısının da dengelenmesini sağlıyor.

Her Rengi Olur: ELMA 

Elma lifli yapısı ve barındırdığı vitaminleri sayesinde vücuda tüketildiği andan itibaren enerji sağlayarak kan dolaşımını hızlandırır.

Yoğurdun Yanında: ISPANAK 

Bağışıklık sistemini güçlendirir, A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Demir, kalsiyum, B6 vitamini ile enerji verir. Kış aylarında bolca tüketmekte fayda var.

Zencefilin En Yakını: ZENCEFİL ÇAYI 

Vücut ısısına anlık müdahalesi olan bu baharatın farklı kullanım alanlarına da değinmemiz gerekiyor. Zencefil ve hatta tarçın çayını hiç de yabana atmayın