Tüm İslam alemi ve Müslümanların bayramını kutlayan Uzman Doktor Cihan Berber gençlerin v yaşlıların kendilerine verilen ikramları yerken dikkatli olmalarını, ikram edenlerin ise ısrarcı olmamalarını istedi. Berber açıklamasında " Bayramlar toplumun birbirine kenetlenmesi için önemli. Özellikle bu günlerde birbirlerini ziyarete gidenler, gelenler bol miktarda tatlı ve et ikramında bulunuyorlar. Bu güzel bir adet. Her ziyarete gittiğimizde bir tabak tatlı yemeyelim. İkram eden mutlaka ikramı yapacak. Yerken dikkatli olmalıyız Önümüze konula eti, sonuna kadar yemeyelim. Oburluk yaparsak, önümüzde konulan her şeyi yersek, midemize kramp girer. Başka sıkıntılar ortaya çıkar. Sınırlı, ölçülü, ve kurallara uygun beslenmek lazım. Ev, ev gezen gençlere fazla yüklenmeyelim. Zorla ikram etmeyelim. Büyükler, küçükleri bu konuda bağışlamalı. Yaşlılar da, her gelene eşlik edeyim, derse bayramı hastanede geçirirler" dedi.

Dumuz gribi hastalığı konusunda uyarılarda bulunan Berber, öpüşme ve tokalaşmanın salgın görüldüğü bu günlerde yapılmasına insan sağlığı ve hastalığın yayılması riski nedeniyle karşı olduğunu söyledi. Berber konuşmasında " Bizim Türk toplumunda eskiden beri, benim de gurur duyduğum bir gelenek. Bugün ben bu geleneğe karşıyım. Öpüşme ve tokalaşma işini en azında bu salgın döneminde bırakmalıyız. Bugün öpüşme ve tokalaşma kibarlık değil, kasıttır. Tokalaşmaya veya öpüşmeye çalışanlar, kibarlık değil, kasıt içindedirler. Kimseye elimizi uzatmayalım ve o elimizi öpmediği zaman da zorumuza gitmesin. Domuz gribi bir tür griptir. Ne kadar hızlı yayarsak, o kadar insanın başını belaya sokarız. Hızlı yaymayacağız, tedbirimizi alacağız. Kasıt yapmaya çalışan kişilerden salgın döneminde uzak duracağız" şeklinde konuştu.

Berber son uyarısını da kurban kesenlere yaptı. Berber kurban kesenlerin kurbanlarını ehli kişilere v kurbanlık için ayrılan yerlerde kestirmeleri uyarısında bulundu. Berber " Hayvan keserken kendini kesen çok gördük. Hayvanları ehli kişilere kestirelim. Bu iş için ayrılan yerde kestirelim. Kasap belgeli kişi olacak, ayrılan yerde kesilecek. Aceleye ve telaşa getirmeyeceğiz. Kazaları önleyelim. Hayvanlara zara vermeyelim. İnsanlara zara vermeyelim. İşkence yapar gibi, hayvan kesmek insanı gerçekten rahatsız ediyor" diyerek uyarılarda bulundu.