Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’ndeki etkinliğe Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Belediyesi Kültür Turizm Tanıtma Komisyon Başkanı ve Meclis Üyesi Murat Saraç, Yerel Tarih Grubu Başkanı Ali Ergül, Dr.Ali Alkış ile turizmciler katıldı. Mustafa Oğuzkaan, etkinlikte anılarını ve arşivindeki fotoğrafları paylaştı.
A.Mustafa Oğuzkaan, Kuşadası’nı turizme kazandıran Özer Türk’ün çalışmalarını, yurtdışında Kuşadası’nın tanıtımı için yapılanları, Türkiye’nin ilkleri olan Kuştur ve Ömer Tatil köylerinin kuruluş hikayelerini dile getirirken bugünlere gelinmesinde emeği geçen tüm turizmcileri andı. Charlton Heston, Tony Curtis, Audrey Hepburn gibi dünyaca ünlülerin muhabirlik yaptığı dönemde haberleri ile yarışmalarda derece kazandığını belirten Oğuzkaan, Melina Mercury’den Hülya Koçyiğit’e Dr. Fazıl Küçük’ten Cüneyt Arkın ve pek çok sanatçı ile olan dostluğunu anlattı.
Turizm Derneği Başkanı olarak altı kez Kuşadası Festivali yaptıklarını, maddi güçlüklere karşın herkesin yardımcı olduğunu vurgulayan Oğuzkaan, Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi olarak pek çok yurtdışı tanıtım gezilerine katıldığını ve Kuşadası- Sisam ticari ilişkilerini geliştirme çabalarını aktardı.
Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün söyleşi sonunda A.Mustafa Oğuzkaan’a teşekkür ederek, turizmin önemini ve gelişen Kuşadası’na özveri ile çaba göstermesini takdirle karşıladığını belirterek teşekkür belgesi ve çiçek verdi.