Gürsel Tekin'in istifa gerekçeleri arasında gösterilen 'İstanbul' krizinin merkezindeki isim Ali Özcan , Akşam gazetesinden Bülent Şanlıkan'a konuştu. 13 Mayıs'taki İstanbul kongresinde İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ya karşı aday olan Özcan'ın açıklamaları şöyle:

-Biz tabandan gelen ses üzerine aday olduk. Karşılık beklemeden yapılan hizmetleri taban değerlendirecektir.

-Genel Merkez'de bazı arkadaşların Genel Başkan'ın korunmaya ihtiyacı varmış gibi 'Oğuz'u tekrar seçtiririz, kendimizi güvence altına alırız' diye düşünceleri var.
Buna ihtiyaç yok. Genel Başkan bana göre ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda hiç kimseyi işaret etmedi. Ama hemen altındaki bir,iki arkadaşımız Genel Başkan'ın böyle bir üslubu varmış gibi manipülasyon yapıyor. Genel Başkan onu destekliyor gibi söylüyorlar.

-Genel Başkan'ın etrafındaki o kuşatmayı kaldırabilecek bir yetki elde olmadan, yeteneğiniz ortaya çıkmaz. En tepede de olsanız da yetki ve erk sizde olacak ki bunları elde edeceksiniz. Ben bunun için adayım. Bu arkadaşımız zayıf kalır. Orada kuşatma var. Partim elden gidiyor, çocuğum beşikten düşecek. Benim enerjime bakın... Beklentim, kompleksim yok. Sonsuza kadar yanındayım. O kuşatmayı yarmam lazım.

-Siz partinin bütün kademelerinden geçtiğiniz halde birden sizin koltuğunuza bu basamaklardan geçmeyen bir arkadaş gelirse huzursuz olursunuz. Bu arkadaşımızın meziyetleri var ama kademe eksikliği var. Genel Başkan'a bunu izah ettim. Siyasetin pratiğinden geçmeyen başarılı olamaz.

-2014'te İstanbul'da iktidar olamazsak bir daha iktidar olma şansımız yoktur. Ben il başkanı olursam atama olmayacak ve adaylar ön seçimle belirlenecek. İstanbul anakent belediye başkanlığını alabilmemiz için örgütü ayağa kaldırmamız gerek.