Bilindiği gibi; Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Abu Dabi kentinde faaliyet gösteren bir şirkette itfaiye eri olarak çalışmaya giden iki Türk genci, 7 Temmuz 2009 tarihinde Türkiye"deki ailelerine sürpriz yapmak için havalimanına doğru yola çıkmıştı. İki genç ile birlikte onları yolcu etmek için havalimanına gelen ve aynı şirkette itfaiye eri olarak çalışan iki Türk arkadaşlarının içinde bulunduğu otomobil, Abu Dabi Havalimanı yolunda kaza geçirmişti. Kazada Türkiye"ye izne gelecek olan İzmirli otomobil sürücüsü Mustafa Gökmen (24) ve İzmirli Emre Özer (24) ile onları uğurlamak için havalimanına gelen Nazillili arkadaşları Cemal Tarık İplikçioğlu (25) isimli Türk gençleri hayatlarını kaybederken, gene arkadaşlarını vatana uğurlamak için araçta bulunan Nazillili Yusuf Tunç (25) da yaralanmıştı.
Kaza sonrası Abu Dabi Havalimanı"na gelen Türk gençlerin mesai arkadaşları, cesetlerin morga taşınması ve otopsi işlemleri boyunca hastaneden ayrılmadı. Aynı umutlarda Türkiye"den kilometrelerce uzakta ve ağır şartlarda çalışan Türk işçiler, Türkiye"ye dönüş yolunda kaybettikleri 3 arkadaşlarını kaybetmenin şokunu yaşadı.
Türk konsolosluğu aracılığıyla cenazelerin en kısa sürede Türkiye"ye ve ailelerine ulaşması için yoğun çaba gösteren Türk işçilerden Savaş Özkurt ve Osman Altuntaş; yıllık izinleri nedeniyle bulundukları Türkiye"de kazada kaybettikleri arkadaşlarının ailelerini ziyaret etti. Türkiye"de bulundukları sırada birde yangında hayatını kaybeden Türk itfaiyecilerin haberini alan Özkurt ve Altuntaş; Nazilli"de toprağa verilen Deniz Toprak"ın cenazesine de katılarak ailelerin acısını paylaştı.
Üç Türk gencinin ölümüyle sonuçlanan kazada hurdaya dönen aracın fotoğraflarını da yanında getiren Osman Altuntaş, arkadaşlarıyla ilgili son ve en üzücü hatıraların bu fotoğraflar olduğunu belirtti. Yaklaşık 150 Türk gencinin ekmek parası için Abu Dabi"de zor şartlar altına itfaiyecilik yaptığını açıklayan Altuntaş, kader birliği yaptıkları üç arkadaşlarını Türkiye"ye izne gelecekleri en mutlu günlerinde kaybetmenin kendilerini de derinden üzdüğünü sözlerine ekledi.