Hastaneye kaldırılan minik Sıla'nın tedavisi sırasında ortaya çıkan acı gerçek aileyi şoke etti. Doktorların yaptığı tetkiklerde, bebeğin kalbinin yarım olduğu ortaya çıktı. Doktorlar, küçük kızın bu halde 4 yaşına kadar yaşayabileceğini söyledi. Bu tarihten sonra baba Mustafa Ergün ve anne Aybenis Rüstemova'nın hayatı karardı. Ameliyata rağmen sağlığına kavuşamayan minik Sıla'yı yaşatabilmek için ailesi kapı kapı gezerek çare arıyor.

ACI HABERİ ALINCA YIKILDIM

2 yaşındayken babası cezaevine giren minik Sıla'nın yanında annesi Aybenis Rüstemova ve ağabeyi Mert Yanık kaldı. Kızının iyileşmesi için elinden geleni yapan anne Rüstemova, "Kızımın hastalığını 6 aylıkken öğrendim. Evde oyun oynarken aniden bayıldı. Mosmor oldu. Hastanede yapılan müdahalelerde çocuğumun kalbinin yarım olduğunu öğrendim. Acil ameliyata girmesi gerektiğini söylediler" dedi.

Türkiye'de yüz ve kalp nakillerinin olduğunu söyleyen Rüstemova, "Yüz nakli oluyor, organ nakilleri oluyor. Niye benim çocuğumun bir tedavisi olmasın? Çocuğum için çabalamak istiyorum. Sesimi duyurmak için elimden geleni yapacağım. Benim yavrum normal bir çocuk gibi koşamıyor. Hemen bayılıyor. Nefes alması bile değişti. Doktorlar, çocuğun ağlamaması gerektiğini de söylüyor. Benim kızım daha 2,5 yaşında. Kızıma bir şey olursa ben de ölürüm. Doktorlar, '4-5 yaşına kadar yaşar' diyorlar ama ameliyatları olması şart. Kimseye çocuğumu emanet edip çalışamıyorum. Ben devletten ve hayırseverlerden kızım için yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

 

Yeter ki çocuğum yaşasın

2 yıl önce aldıkları haberin ardından hayatlarının karardığını ifade eden Rüstemova, "Doktorlar bazı ameliyatların daha yapılması gerektiğini söyledi. Mahvolduk. Her gün korkuyla yaşıyorum. Ne olacağını bilemiyorum. Gece yatarken hep kalkıyorum. Kızımın nefes alıp almadığına bakıyorum. Çocuğum gözümün önünde eriyip gidiyor. Kızım normal bir çocuk gibi oynayamıyor. Hemen yoruluyor ve morarıyor. Banyo da yaptıramıyorum. Banyoda kendini kaybediyor" diye konuştu. Kızının ölümünü beklemek istemediğini söyleyen Rüstemova, "Doktorlar kızımın ayakta öleceğini söyledi. 'Bir nefeste gidecek, kalbi duracak' dediler. Nasıl tedavi olacağını da bilemiyorum. Maddi yönden de sıkıntılarım var. Sağlık sigortam yok. Eşim 6 aydan beri cezaevinde. Ben kendim için hiçbir şey istemiyorum. Yeter ki çocuğum yaşasın. Çocuğum için çabalamak istiyorum. Yetkililere sesimi duyurmak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olsunlar" dedi.