Diyarbakır’da 12 yıl önce hayatını Medine B. (32) ile birileştiren diyabet hastası Yalçın B. (45), hastalığı nedeniyle 5 yıl önce erkeklik işlevini kaybetti. Sertleşme sorunu yaşayan 2 çocuk babası Yalçın B., kullandığı ilaçlardan sonra eski sağlığına kavuşamayınca kendisinden 13 yaş küçük eşiyle arası açıldı. Psikolojisi bozulan Yalçın B., kıskançlık krizine girip eşini eve hapsetti. Yaşanan şiddetli geçimsizlikten ötürü karakolluk, olup karşılıklı boşanma davası açan çiftin yaşamı ‘mutluluk çubuğuyla’ renklendi. 
 
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda ameliyata alınan Yalçın B.’ye yüzde 100 doğal görünümlü 3 parçadan oluşan yapay protez penis takıldı. 
 
İNTİHARI DÜŞÜNDÜM 
Ameliyat sonrası mutluluktan gözleri dolan emekli Yalçın B., “Çok kötü günler geçirdim. Erkeklik görevimi yapamadığım için intihar etmeyi düşündüm ancak çocuklarım yetim kalmasın diye vazgeçtim. Şimdi kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Eşime iyi bir koca olacağım. Derdini sormayan dermanını bulamaz. Sorun yaşayan erkekler utanıp yuvalarının yıkılacağına gidip tedavi olsunlar” dedi. 
 
7 KİŞİYE TAKILDI 
Eşiyle severek evlendiğini söyleyen Medine B. ise şunları söyledi: “Eşim hastalandıktan sonra kıskançlık krizine girip beni eve hapsediyordu. Tedavi olmaması halinde boşanacağımı söyledim. Sonrasında protez penisi duyunca doktora geldik. Ameliyat başarılı geçti. Boşanma dilekçesini geri aldım. Evliliğimizi kurtardığımız için çok mutluyuz.” Yrd. Doç. Dr. Murat Atar ise son bir yılda Diyarbakır ve çevre illerden gelen 7 kişiye protez penis taktıklarını söyledi.