Bursa"nın İnegöl ilçesinde bir hafta önce bayram izni verilmeyince silaha sarılıp bir meslektaşını şehit eden, 2 meslektaşını da yaralayan polis Suat Karabağ, tutuklu kaldığı cezaevinde dengesiz hareketleri nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi"nde tedavi görmesi için Metris Cezaevi"ne sevk edildi.
Suat Karabağ"a psikilojik sorunları nedeniyle askerlik yaparken silah verilmediği ortaya çıktı. İnegöl Emniyet Müdürlüğü"ne bağlı Önleyici Hizmetler Bürosu"nda görevli Suat Karabağ, geçen cumartesi günü dehşet saçmıştı. İzin istediği amiriyle tartıştıktan sonra ortalığı kana bulayan Karabağ, meslektaşlarından 35 yaşındaki Halil Kazan"ı şehit edip, 46 yaşındaki Selahattin Arslan ve 31 yaşındaki Murat Solaklı"yı da yaralamıştı. Kendisini etkisiz hale getirmek isteyen meslektaşlarıyla çatışan ve yanında getirdiği 100 kadar merminin 40"ını kullanan Suat Karabağ, yaklaşık bir saat sonra yakalanmıştı.
Diğer tutuklu ve hükümlülere zarar vermemesi için tek kişilik koğuşa konulan Karabağ, saldırgan tutumunu sürdürmesi üzerine İstanbul"a nakledildi. Karabağ"ın, askerliğini yaparken de psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı. Aydın"da kısa dönem askerlik görevini tamamlayan Karabağ"a, psikilojik durumu nedeniyle silah verilmediği belirtildi.
İnegöl"de görev yaparken, kendisini Hizbullah terör örgütü üyelerinin takip ettiğini ileri süren Karabağ, yakalanan motosikletli hırsızlık çetesi tarafından da tehdit edildiğini söylediği belirtildi. Polis Karabağ"ın bu durumunu bilenler, silahının alınmayışının ihmal olduğunu ileri sürdü.

Söke"de geri hizmet
6 yıllık polis memuru Suat Karabağ"ın askerliğini geçen yıl Aydın Söke"de kısa dönem olarak yaptığı öğrenildi. Üniversite mezunu Karabağ"ın askerliği sırasında da psikolojik tedavi gördüğü, bu nedenle kendisine silah verilmediği belirtildi. Bazı arkadaşları Karabağ"ın askerliği sırasında geri hizmette görev yaptığını ifade etti.



CİNNET GETİRİP AİLESİNİ KATLEDEN VAR
19 Ağustos 2010: İzmir"in Bornova ilçesinde görev yapan polis memuru Ayhan K. (37), kız arkadaşını polis merkezinde silahla vurarak yaraladıktan sonra intihar etti. l 5 Ocak 2010: Rize"de cinnet getiren bir polis memuru, Çağatay Olgun (35), bir süredir geçimsizlik yaşadığı eşi Gülseren Olgun"u (33) boğarak öldürdü. Ardından oğulları Mustafa Gökberk Olgun (7) ve Altuğ Berk Olgun (4) isimli iki çocuğunu silahla vuran Olgun intihar etti.
7 Nisan 2007: Ankara Keçiören"de cinnet getiren polis memuru İlhan Al, eşi, çocuğu, kayınpederi ve kayınvalidesini öldürdükten sonra intihara teşebbüs etti.
6 Ağustos 2007: Şanlıurfa"nın Bozova İlçesi"nde cinnet geçiren polis memuru 33 yaşındaki Nasah Kılıçlı evde tartıştığı eşi Fatma Kılıçlı"yı bıçaklayarak yaraladı. Nasah Kılıçlı, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü lokalinde beylik tabancasıyla meslektaşı 31 yaşındaki Kazım Sabancı"yı öldürdü.
- Beşiktaş"ta 11 Temmuz 2003"te Emre Şen rüşvet aldıkları ve kendisine de rüşvet almayı teklif ettikleri iddiasıyla meslektaşları Naci Akarsu ve 10 yıldır görev yapan Dursun Demir"i vurarak öldürdü.