Öldükten sonra Muhammet adı verilen bebek, anne ve ablasının yanına defnedildi
 
BATMAN’da, PKK’lı teröristlerin saldırısında ölen 8 aylık hamile Mizgin Doru’nun hastanede sezaryenle alınan bebeği, bir gün yaşatılabildi. Dünyaya gözlerini öksüz açan ve konulduğu kuvözde yaşam savaşı veren bebek doktorların tüm çabasına karşın saat 08.20’de yaşımını yitirdi.
 
Babaya acı haber verildi
 
Terörist saldırıda eşi Mizgin, kızı Sultan ve henüz adı konmamış erkek bebeğini kaybeden ve yaralı kızı Şeyma ile hastanede tedavisi süren baba Talat Doru’ya doktorlar dün sabah acı haberi verdi. Acı haberi duyan Talat Doru, gözyaşlarına boğuldu.
 
Annesi ile aynı kabirde
 
Terör kurbanı olan bebeğin cenazesi öğle saatlerinde yakınları tarafından alınarak özel bir araçla anne ve ablasının toprağa verildiği Örmegözü Köyü’ne götürüldü. Köyde Mizgin ve Sultan’ın yasını tutan köylüler, minik bebeğin cenazesini toprağa verirken büyük üzüntü yaşadı. Minik bebeğin battaniyeye sarılı cansız bedeni köylüler tarafından eller üzerinde taşınarak anne ve ablasının bulunduğu mezarların yanına getirildi. Minik bebek, annesi ve ablasının yanında açılan mezarda toprağa verildi.
 
Gözyaşının rengi yok
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yaralanan baba Talat Doru ve Şeyma Doru’yu hastanede ziyaret ettikten sonra Örmegözü köyüne giderek aileye taziye ziyaretinde bulundu. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bakan Şahin, masum insanlara kurşun sıkanların sonunun yaklaştığını belirterek, şöyle konuştu: ’Biraz önce ağır yaralı olan polisimizin eşinin yanındaydım. Kadının gözyaşı kurumuş, o kadının gözyaşını kurutanların biz de kökünü kurutacağız. Gözyaşının rengi yoktur, gözyaşının dili yoktur. Kürt kökenlilerin hakkını korumak adına nasıl acı çektirdiklerinin şahidisiniz. Tarif edemediğim acılar içindeyim. Hiç kimsenin bu topluma bu acıyı yaşatmaya hakkı yok, haddi de yok.” Şahin, inşaat işçisi Talat Doru’ya iş vereceğini açıkladı. 
 
‘Annem ne zaman gelecek’
 
VATAN, saldırı anında aynı araçta olan, anneleri ve kardeşlerinin ölümünden haberi olmayan ailenin diğer iki kızı 11 yaşındaki Nursema ve 8 yaşındaki Nurda’ya amcaları Abbas Doru’nun evinde ulaştı. Amca Doru, çocukların anne ve kardeşlerinin ölümünü öğrenmemesi için televizyonu dahi açmadıklarını söyledi. Amca Doru şöyle konuştu: “Nursema, bize annesinin nasıl olduğunu ve ne zaman hastaneden çıkacağını sordu. Nurda hiçbir şeyin farkında değil ama Nursema’nın yüzü neredeyse hiç gülmüyor. Batman Ziya Gökalp İlkoğretim Okulu’nda 5.sınıfa giden, Nursema saldırı gecesini güçlükle anlatarak her yerden ateş açıldığını sonra babasının aracı hastaneye götürdüğünü söylüyor. Tek hatırladığı şey kardeşlerinin araçtaki çığlığı ve hastanedeki kalabalık.”
 
vatan