Uçağa birkaç saat kala bilet alarak kafileye katılan Türkmen, amacına ulaşıp Bruce Springsteen"i en önden izledi: “Bruce"u en önde izleyebilmek için iki saat bekledim. Onun için saatlerce bekleyebilirim.”

“Küçük Kadınlar” dizisinin oyuncularından Ekin Türkmen, tam bir müzik tutkunu. Diziden kalan her boş vaktinde bir yolunu bulup yurtiçi ve yurtdışındaki konser ile festivalleri takip ediyor. Geçen hafta sonu da Hollanda"nın Landgraaf şehrinde 40 yıldır yapılan Pinkpop Festivali"ndeydi. Hem de uçağa birkaç saat kala bilet alarak Türkiye"den giden Jack Daniel"s kafilesine katıldı ve Bruce Springsteen"i en önden izledi. Türkmen"in bir sonraki hedefi, 15 Temmuz"da Nice"deki U2 konseri.

Pinkpop Festivali"nin bu yılki teması “Kadına Tecavüze Hayır”dı. Kadınlara sahip çıkılması için sizce Türkiye"de bunun gibi neler yapılabilir?
- Pinkpop"un 40"ıncı yılı olması ve Amnesty International İnsan Hakları Derneği"nin de işin içinde olması sebebiyle bu tema seçilmişti. Kampanya için özel şapkalar satıldı ve ciddi bir gelir elde edildi. Konser verecek isimler de çok önemliydi. İlk günün starı Bruce Springsteen"di, ikinci günse Placebo. Depeche Mode da olacaktı ama Dave Gahan"ın rahatsızlığı nedeniyle iptal edildi. Türkiye"de de büyük organizasyonların, konserlerin gelirinin bir kısmı benzer yardım derneklerine aktarılmalı.

“Küçük Kadınlar”da da tecavüz konusu işleniyor, hatta sizin canlandırdığınız Elif karakteri ve kardeşi de buna maruz kaldı. Rol gereği bile olsa psikolojinizi nasıl etkiledi?
- Oyuncular, empati yetenekleri gelişkin, duyarlı insanlardır. Ama ben bir karakteri canlandırırken bu tür durumlardan etkilenmiyorum. Zaten diğer türlüsü pek sağlıklı gelmiyor bana.

Bu konuyla ilgili sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı düşünüyor musunuz?
- Ben her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan mutluluk duyuyorum. Şu an zaten iki projenin içindeyim. Bunlardan biri, ilköğretim okullarına su tasarrufunu anlatan “Bir Damla Gelecek” projesi. Diğeri de benim şirketim Fol ve Yumurta"nın organize ettiği “Teneffüste Sanat” adlı, ilkokulların kütüphanelerine sanat kitapları eklenmesi projesi.

Pinkpop Festivali"ne gitmeye son anda karar verdiniz. Bu spontane yaşam, hayatınızın her anında var mı, yoksa sadece müzik için mi geçerli?
- Dizide çalışmak maalesef böyle bir yaşam tarzına mecbur bırakıyor. Bu yoğun tempoda ne zaman vakit bulsam değerlendirmek istiyorum. İki gün boş vaktim vardı ve TCC İletişim Danışmanlığı"nın sahibi, arkadaşım Ayşe Sarp"la sohbet ediyorduk. Jack Daniel"s Rock Competions 2008"de ikinci olan Post grubunun ödülünün Pinkpop"a gitmek olduğunu ve bunu ertesi gün yapacaklarını öğrenince, hemen uçak bileti alıp onlara katıldım. Müzik için her dakikamı değerlendiririm. Sanat olmasa nasıl yaşarım bilmiyorum ama müzik olmazsa yaşayamam. Sadece iyi bir dinleyiciyim. Şarkı söyleyebilmeyi çok isterdim ama ben bile beni dinlemek istemezdim.

Festivale gelmeden önce hangi sanatçı ilginizi çekiyordu? Bitiminde en çok puanı kime verdiniz?
- Aslında Killers, Placebo, Madness ve Bruce Springsteen diye sıralayabilirdim ama Bruce Springsteen"in muhteşem sahne performansı hepsinin önüne geçti. Yaşına rağmen üç saat hiç dinlenmeden sahnede kaldı, seyirciyle sıcak bir ilişki kurdu. 65 bin kişiyi de üç saat orada tutmak herkesin harcı değil. Kesinlikle 1 numaraydı.

Bruce Springsteen"i en önden izlediniz. Orada olabilmek için ne kadar beklediniz?
- Evet en öndeydik, bunun için iki saat bekledim. Onun için saatlerce bekleyebilirim.

Bu ay Türkiye"ye de gelecek olan Placebo için ne diyeceksiniz? Sizce nasıl bir konserdi? Türkiye"deki konserine de gidecek misiniz?
- Placebo"yu Pinkpop"ta 70 bin kişinin toplandığı bir alanda seyrettikten sonra buradaki konserine gideceğimi sanmıyorum. Çünkü çok güzel bir konserdi.

Hayatınızda hiç unutamadığınız bir konser var mı?
- Artık Bruce Springsteen tabii ki!

Festival alanından 20"ye yakın CD aldınız, içinde hangi sanatçılar vardı? Evde geniş bir CD arşiviniz var mı?
- Evet. Festivalden Tom Waits, Björk, Adele, Pink, Alice Coopers, Phil Collins ve Coldplay aldım.

En sevdiğiniz sanatçılar kim peki?
- Adele, Bob Dylan, U2, Buddy Holly, Richie Valens, Norah Jones, Amy Winehouse, MFÖ, Duman, Fikret Kızılok, Zerrin Özer, Duman, Redd.

BRENDON"LA YEMEĞE ÇIKMAK İSTERDİM

Bruce Springsteen"i hep dinler miydiniz? En sevdiğiniz şarkısı hangisi?
- “Pink Cadillac” ve “Fire” en sevdiklerim. Konserde “Fire”ı çaldı ve mükemmeldi! Zaten istek için yazılan tüm kartonları topladı ve neredeyse hepsini çaldı. Bis"i bile 45 dakika sürdü.

Bruce çok yakışıklı bir adam. Onunla bir akşam yemeği için neler yapardınız?
- Evet gerçekten çok yakışıklı ve karizmatik. Ama belki bir sonraki hayatımda bunu düşünebilirim. Ben, The Killers"tan Brendon"la yemek yemeyi tercih ederdim. kelebek