Brisa'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye çapında standart bir yapıya sahip olmayan lastik satış noktalarına 'Lastiğim' bayisi olma fırsatı sunulduğu belirtilerek, bu sayede bağımsız lastik satış noktalarına kurumsal kimlik kazandırmanın yanı sıra yüksek ve sürdürülebilir karlılık sağlama imkanı da verildiği ifade edildi. 
 
Projeye hızlı başlangıç yapıldığına ilk olarak 46 şehirde 170 Lastiğim noktası oluşturulduğu, bu rakamın 2012 yılı sonuna kadar 250'ye çıkarılmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
Brisa Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serdar Demirdağ'ın da görüşlerine yer verilen açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanındaki standart bir yapıya sahip olmayan lastik satış noktalarını yeni konseptler ile yeni bir yüze kavuşturacakları kaydedildi. Demirdağ'ın açıklamasında şunlar belirtildi: 
 
"Lastiğim projesiyle bayiler yeni bir yapıya sahip olurken biz de onlarla beraber büyüyerek pazardaki liderliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bağımsız lastik satıcıları toplam satışımızın yaklaşık yüzde 30'unu oluşturuyor. 
 
Bu bizim için önemli bir rakam. Bu nedenle bu satış noktalarına da yatırım yapmaya karar verdik. Bu konsepti geliştirerek sektördeki hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz.''