Rodrigo Tabata olayı, Santos Başkanı Marcelo Teixeira"nın koltuğunu sallıyor

Bu oyuncunun satışından zarar ettiklerini düşünen Santos Yönetimi"nin başkanı istifaya zorladığı öğrenildi. Brezilya"da yayımlanan Lancenet gazetesinin, “Tabata gerçeği“ başlığıyla verdiği haberde, Sambacı"nın transferinin usulsüz olduğu, bu nedenle FIFA"ya gidileceği belirtildi.
Tabata"nın yüzde 50 hissesini 2008 yılında Gaziantepspor"a 700 bin dolara sattığı ifade edilen Brezilya kulübünün bu parayı uzun süre tahsil edemediği, ancak futbolcunun Beşiktaş"a gidişinden birkaç gün önce ödemenin tamamlandığı ifade edildi. Goias"ta bulunan hisselere de 700 bin dolar değer biçtiği öğrenilen kırmızı-siyahlıların, Goias"a haber vermeden aynı miktarı bu kulübe gönderdiği, ancak kabul görmediği belirtildi.
Gaziantepspor"un kendilerini kandırdığını düşünen iki kulübün avukatlarının bir araya geldiği, transferde usulsüzlük bulunduğu gerekçesiyle FIFA"ya gitmeye hazırlandığı ifade edildi.
Bu arada Brezilya basını, Tabata"nın da geçen sezon parasını alamadığını, bundan dolayı Santos"a haber göndererek dönmek istediğini söylediği iddia edildi.