Hatta işi sağlama almak isteyen tören sahipleri, masraftan kaçmayarak kaydı profesyonellere emanet eder. Ancak sonuç her zaman memnuniyet verici olmaz. Heyecanla seyre konulan kaydın bozuk, flu veya donuk olması hayalleri yıkar. İşte Eskişehir'de mahkeme, benzer bir hayal kırıklığı yaşayan damadın şikâyetini haklı bularak emsal teşkil edecek bir karara hükmetti. Düğün görüntülerini bozuk kasete çeken salon işletmecisini 'önemli bir günde ailenin mutsuzluğuna sebep olduğu' gerekçesiyle 3 bin TL para cezasına çarptırdı.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Eskişehirli S.C., 2007 yılında düğün törenini gerçekleştirmek üzere kent merkezinde bir salonu kiraladı. Ancak anlaşmalı video ve fotoğraf çekimi yapıldığı gerekçesiyle mekanda kendisinin çekim yapmasına izin verilmedi. Bunun üzerine düğün kayıtları salon işletmecileri tarafından yapıldı. Program sonrasında kasetleri teslim alan damat, ailecek görüntüleri izlemek için bir araya geldi. Mutluluk anını yeniden yaşamak için televizyon karşısına geçen aile, kasetin bozuk olduğunu görünce hüsrana uğradı. Bunun üzerine harekete geçen damat, Tüketici Mahkemesi'ne şikâyet başvurusunda bulundu. S.C.'yi haklı bulan mahkeme, söz konusu işletmeci hakkında Eskişehir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Yaklaşık iki yıl süren dava, damat S.C. lehine sonuçlandı. Mahkeme, 'önemli gün' olarak tanımladığı düğünü bozuk kasete çekerek 'ailenin mutsuzluğuna sebep olmak ve mutluluk anlarını kaydedememekten' salon işletmecisini 3 bin TL cezaya çarptırdı.

Kararı yerinde bulduklarını söyleyen Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, "Bu tür özel ve mutlu günler insan hayatında bir kez oluyor. Kaset, çekim öncesi incelenseydi bu tatsız olay yaşanmazdı. Şimdi adalet yerini buldu. Ama o mutluk anlarını hatıra olarak saklayamamak üzüntü verici." diye konuştu. Yazın gelmesiyle düğün sezonunun başladığını hatırlatan Özalp, benzer olaylarla karşılaşma ihtimaline karşı vatandaşları dikkatli olma konusunda uyardı. - yenişafak