İlçedeki Yat Limanının vaat kapısı olduğunu dile getiren Boztürk yaptığı açıklama da “Yat Limanına Doğuş grubu 30 kişilik bir ekip alacak ve bunun yüzde 10'u yani 3 kişisi Belediyenin referansı ile gidecek. Peki şimdi ne yapılıyor.? Belediye 3 kişilik kontenjan için 2600 form doldurtmuş. Benimde Yat Limanının yapılmasında hakkım var ve aynı taviz bana da var, ancak ben kimseye sizi işe aldırtırım diye kimsenin umudu ile oynamadım” dedi.
Didim Belediyesinin makilik alan olarak gözüken ve hala mahkemesi süren 75. Yıl Sanayi sitesinde yer gösterdiğini belirten Ünal Boztürk “2004 yılında akaryakıt istasyonlarına yer gösterildi. Daha sonra 2005"de iki akaryakıt istasyonu arasındaki mesafe ile ilgili uygulama söz konusu oldu. Bu uygulama da 2004 yılında ruhsat alanların bu haktan yararlanacağı belirtilmesine rağmen belediye BP İşletmesini kapattırdı. Şimdi aynısı Sanayi esnafının başına gelecek. Millet zarara uğrayacak. Sanayi de esnafa yer gösterilmiş. Belki ruhsat verilmemiştir ancak insanlar masraf etti. Göreve geldiğim andan itibaren sanayinin yerinde kalması ve insanların emeklerinin boşa gitmemesi için uğraşacağım” dedi.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı"nın uygulamalarda yanlışlıklar yaptığını kabullenmesi gerektiğini söyleyen Ünal Boztürk sözlerini şöyle sürdürdü; “Kamacı artık şapkasını önüne alarak düşünmeli. Didim'i ben ilçe yaptım. Belediye binasını ben yaptım. Hastane ve sağlık ocağı benim zamanımda tamamlandı. Arıtma ve altyapının temelleri Mehmet Soysalan zamanında başladı, ben bitirdim. Bu belediyeye sadece Didim'i süslemek kaldı. Onun dışında yapılan tek hizmet Kapalı Pazaryeri ama onu da eline yüzüne bulaştırdı. Birileri buna dur demeli”